Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Β. Σημανδράκος: Είμαστε εδώ και θα είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης

 Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα  “Θάρρος” ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Βαγγέλης Σημανδράκος. Ο κ. Σημανδράκος επισημαίνει πως: “Είμαστε εδώ και θα είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης για το αύριο αυτού του τόπου”,  ενώ μιλώντας για την “Τριανδία”  μας είπε:  “Πιστεύω ότι η σύμπραξη ήταν και απαραίτητη, αλλά και επιτυχημένη”.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το τι μας απήντησε σχετικά με τα έργα που έγιναν από το 2019 και μετά, ή πρόκειται να γίνουν, καθώς επίσης και τι μας ανέφερε για το ενδεχόμενο ενός νέου  νοσοκομείου στην Κοζάνη. Τέλος, στις απαντήσεις του ο κ. Σημανδράκος κάνει δυο αναφορές γενικότερα για τη Δυτική Μακεδονία…

Μας απέμεινε ένας  σχεδόν χρόνος  από τις Δημοτικές Εκλογές.  Πως  εξελίσσονται οι διεργασίες για το Δήμο  Κοζάνης. Θα αλλάξει το σκηνικό όσον αφορά τις υποψηφιότητες;

Από την εικόνα που έχουμε σήμερα, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι αναφορικά με τις υποψηφιότητες, στο βαθμό που έγιναν ήδη γνωστές οι εξελίξεις στο πλαίσιο άλλων παρατάξεων. Από την άλλη, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να εστιάζεται στις υποψηφιότητες, ως πρόσωπα, και λιγότερο στα προγράμματα των υποψηφίων ή τις απόψεις αυτών. Εμείς δηλώνουμε το παρόν στην τοπική αυτοδιοίκηση καθημερινά και την ετοιμότητά μας να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της περιοχής όταν έρθει η στιγμή των εκλογών.

Η αρχή που έγινε με το συνδυασμό Κοζάνη Μπροστά από το 2019, ένας νεοσύστατος και ανεξάρτητος συνδυασμός που κατάφερε να διεκδικήσει το Δήμο Κοζάνης και να συνεργαστεί κάτω από αντίξοες συνθήκες με δύο παρατάξεις, δείχνει το μέλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε εδώ και θα είμαστε παρόντες στις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης για το αύριο αυτού του τόπου. Για να οδηγήσουμε την περιοχή και τους πολίτες της σε ένα καθεστώς δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης με επίκεντρο τη νέα γενιά και τις δημιουργικές δυνάμεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην πρώτη δημόσια εκδήλωση που πραγματοποίησα το Δεκέμβριο του 2018, προκειμένου να παρουσιάσω το όραμά μου για την Κοζάνη,έθεσα ως προτεραιότητα την κατασκευή ενός νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Θεωρείτε  επιτυχημένη τη  σύμπραξη των τριών δημοτικών  δυνάμεων που  αποτελούν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Κοζάνης;

Πιστεύω ότι η σύμπραξη ήταν και απαραίτητη αλλά και επιτυχημένη. Απαραίτητη ήταν προκειμένου να κυβερνηθεί ο Δήμος, αφού όπως είδαμε στο παρελθόν, η ακυβερνησία που υπήρξε σε άλλους Δήμους των οποίων οι παρατάξεις δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς και συνεργασίες, δεν χαρακτήρισε το δικό μας Δήμο. Οι συμβιβασμοί στους οποίους προχωρήσαμε και οι τρεις παρατάξεις δεν ήταν χωρίς κόστος. Χάσαμε μέρος των δυνάμεών μας, όμως κερδίσαμε το στοίχημα της κυβερνησιμότητας προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας. Μπροστά στις διαφωνίες ή εγωισμούς επιμέρους συμβούλων, προτάξαμε το δημόσιο συμφέρον.

Επομένως, το αν ήταν επιτυχημένη η σύμπραξη ή όχι, πρέπει να κριθεί και με το πραγματικό γεγονός της διοίκησης του Δήμου, ως οργανισμού που παρέχει απρόσκοπτα υπηρεσίες στους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Επίσης είμαι ικανοποιημένος διότι εμπλουτίσαμε την ατζέντα της Δημοτικής Αρχής και τέθηκαν οι βάσεις, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο ιστορικά για την Κοζάνη,  για την αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Δίχως συναινέσεις δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα και είναι κρίμα που κάποιοι έθεσαν τον εαυτό τους καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους απέναντι στην προσπάθεια αυτή. Ο Δήμος Κοζάνης διοικήθηκε επιτυχώς, χωρίς προβλήματα στην ομαλή παροχή υπηρεσιών και αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας για άλλους Δήμους της χώρας.

Ποιο  θεωρείτε  το σημαντικότερο  έργο που  έγινε στην Κοζάνη επί της  σημερινής διοίκησης;

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε σε μια περίοδο κατά την οποία ενώ όλοι γνωρίζαμε προς τα που πάει η κατάσταση στην Δυτική Μακεδονία, και ιδίως στην Κοζάνη, κάποιοι επέλεξαν να επιμένουν στις λογικές του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς δεν ήταν απλά να συνεργαστούμε, αλλά να πείσουμε τόσο τα μέλη των παρατάξεών μας όσο και τους πολίτες για τη νέα εποχή. Αυτή τη νέα εποχή που θα έπρεπε να είχαμε εγκαινιάσει εδώ και πολλά χρόνια, ήρθε η σημερινή Δημοτική Αρχή, υπό τον Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα και έκανε πραγματικότητα. Οι πολίτες σήμερα έχουν πειστεί για την αλλαγή στρατηγικής που κάναμε και ολοένα και περισσότερο στηρίζουν το όραμα για τη νέα εποχή. Μια εποχή μετάβασης σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο, πιο βιώσιμο, πιο ανθρώπινο και πιο κοντά στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Επειδή γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την απομείωση των προσπαθειών και του έργου της σημερινής διοίκησης, πρέπει να επισημανθεί ότι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή παραλάβαμε μόνο υποσχέσεις προς τους δημότες. Καμία μελέτη, κανένα έργο σε εξέλιξη, καμία ώριμη πρωτοβουλία. Αντιθέτως παραλάβαμε μπλοκαρισμένα έργα λόγω επιτηδευμένης προσπάθειας ένταξής τους χωρίς να πληρούνται οι όροι, μελέτες χωρίς τεχνικό αντίκρισμα και προφορικές δεσμεύσεις άνευ έγγραφου περιεχομένου.

Αυτό οδήγησε τη σημερινή Δημοτική Αρχή με την πολύτιμη βοήθεια των στελεχών των υπηρεσιών, να επικαιροποιήσει μελέτες, να εκπονήσει λειψές μελέτες, να επανυποβάλλει φακέλους προς ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να καταφέρει να ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα τα οποία απαιτούσαν προετοιμασία, η οποία δεν είχε γίνει!

Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία συστηματικά χλεύαζε και χλευάζει τις προσπάθειές μας να διορθώσουμε τις δικές της παραλείψεις, ελλείψεις και κενά, εμείς δεν προχωρήσαμε στην περαιτέρω ανάδειξη αυτών, καθώς μέλημά μας ήταν να παράξουμε έργο. Κι αυτό το καταφέραμε χάρη στην αγαστή συνεργασία μεταξύ τριών παρατάξεων με διαφορετικό πολιτικό υπόβαθρο, χάρη στην προηγούμενη εμπειρία που διαθέταμε στην τοπική αυτοδιοίκηση και πάνω απ’ όλα χάρη στην πολύτιμη συνεργασία που είχαμε με τα στελέχη του Δήμου και των υπηρεσιών.

Κάτι που δεν κατόρθωσε να πράξει, παρά την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και την φιλοκυβερνητική στήριξη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, ξεμπλοκάραμε έναν αριθμό έργων όπως λ.χ. την Ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνη, εκπονήσαμε νέες μελέτες, όπως λ.χ. για το Κολυμβητήριο στο ΔΑΚ, προχωρήσαμε σε έργα συντήρησης στις Δημοτικές Κοινότητες, υλοποιήσαμε όπως φαίνεται από τον απολογισμό που καταθέτουμε πληθώρα μικρότερων έργων και όλα σε χρόνο ρεκόρ και με τους περιορισμούς και τα προβλήματα που έφερε η πανδημία, αλλά και με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό αν όχι απέναντι ανοιχτά, τουλάχιστον αδιάφορο για τις προσπάθειες του Δήμου.

Όμως ένα μεγάλο έργο που θα σηματοδοτήσει και την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο Δήμος είναι η έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, ενός συνόλου έργων ύψους 80 εκατ. Ευρώ, που υποβλήθηκαν από το Δήμο Κοζάνης το περασμένο καλοκαίρι και αφορούν την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας, άλλες εγκαταστάσεις στην περιοχή ιδιοκτησίας του Δήμου (Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας), αθλητικές εγκαταστάσεις σε σχολεία και σχολικά κτήρια κ.α. Επισημαίνω τέλος, πως υπάρχει μια εξέλιξη για το ΞΕΝΙΑ έπειτα από 20 χρόνια, έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Κοζάνης ο ΟΣΕ, έχει γίνει η τεχνική μελέτη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, και ως εκ τούτου αναμένεται να ξεκινήσουν έργα για τα οποία δεν παραλάβαμε απολύτως τίποτα.

Συμφωνείτε με την πρόταση  του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα  για τη θέση του νέου Νοσοκομείου;

Στην πρώτη δημόσια εκδήλωση που πραγματοποίησα το Δεκέμβριο του 2018, προκειμένου να παρουσιάσω το όραμά μου για την Κοζάνη, έθεσα ως προτεραιότητα την κατασκευή ενός νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Δεν διεκδικούσα των πρωτοτυπία στην διεκδίκηση ενός τέτοιου έργου, αλλά επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής έχουμε στα χέρια μας όχι μια πρόταση, αλλά μια μελέτη, για πρώτη φορά στην ιστορία, τεκμηριωμένη που καταδεικνύει την ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου στην Κοζάνη.

Χαίρομαι που με κοινή ομοφωνία καταφέραμε οι τρεις παρατάξεις να πάμε την πρόταση ένα βήμα παραπέρα και να την μετουσιώσουμε σε μελέτη πια. Η μελέτη αυτή δεν πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα καθώς εναρμονίζεται με τις επικείμενες αλλαγές του υγειονομικού χάρτη της χώρας. Από επίσημη επίσκεψη δε της Υφυπουργού Υγείας τον περασμένο Φλεβάρη στην Κοζάνη κας Μίνας Γκάγκα, προέκυψε έπειτα από ερώτηση συναδέλφου σας, δημοσιογράφου, πως χωράει ένα νέο Νοσοκομείο στην Κοζάνη. Το αν το είπε η μελέτη, ο νυν Δήμαρχος στο παρελθόν, εγώ ή ο κ. Μιχαηλίδης, μπορεί να μην είχε τόση σημασία, όσο η διαπίστωση και τα όσα άφησε η Υφυπουργός να εννοηθούν.

Δεν μας εκπλήσσει που είναι απέναντι όλοι όσοι ισχυρίζονται πως είναι «αρμοδιότεροι» ημών για την διεκδίκηση ενός νέου Νοσοκομείου πλησίον του κόμβου της Εγνατίας Οδού, ώστε αυτό να είναι εύκολα προσβάσιμο από κατοίκους όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Ούτε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι επιμένουν σε ξεπερασμένα από τις συνθήκες σχέδια για την μετατροπή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου σε φαβέλες.

Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι ενώ οι πολίτες της Κοζάνης αδυνατώντας να βρουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν αναγκάζονται να υπομένουν την ταλαιπωρία αναζητώντας νοσοκομεία σε όμορες περιφέρειες, κάποιοι ξεδιάντροπα δεν σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών και φορολογουμένων, που με τον κόπο τους στήριξαν την ανάπτυξη αυτής της χώρας. Το νέο Νοσοκομείο θα γίνει. Και θα είναι πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, διότι αξίζουν καλύτερες συνθήκες υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ενεργειακή  εικόνα του Νομού Κοζάνης  αναβαθμίζεται. Θεωρείτε  θετική την παράταση  της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και πόσο θα συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας;

Η μικρή χρονική παράταση των λιγνιτικών μονάδων έρχεται ως επιβεβαίωση για την υψηλού ρίσκου απόφαση της Κυβέρνησης να τις θέσει εκτός λειτουργίας χωρίς προηγουμένως να έχει διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Αν και συμφωνώ πλήρως πως ήταν σωστή η κατεύθυνση προς ένα καθεστώς καθαρής ενέργειας, τόσο για λόγους συμμόρφωσης με τις επιταγές της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή όσο για το γεγονός ότι προκύπτει ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που θα διαδεχθεί το απερχόμενο βιομηχανικό μοντέλο, ωστόσο είχαμε επιφυλάξεις, που επιβεβαιώνονται σήμερα, σχετικά με του πόσο ρεαλιστικό ήταν το σενάριο της επίσπευσης της απόσυρσης όσων λιγνιτικών μονάδων δεν έχουν ξεπεράσει το χρόνο λειτουργίας τους. Δυστυχώς, η Κοζάνη, λόγω ακριβώς αυτού του μοντέλου γύρω από τη λιγνιτική δραστηριότητα, είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία.

Η μείωσή της όμως θα προέλθει μόνο μέσω επενδύσεων στο νέο παραγωγικό μοντέλο που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους που επλήγησαν άμεσα από τη μείωση της λιγνιτικής δραστηριότητας, αναγκάζονται να προσανατολιστούν σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες ενώ επωμίζονται και την απόσβεση του κόστους των επενδύσεων που είχαν πραγματοποιήσει. Κι εδώ είναι που πρέπει να έρθει επιτέλους η Πολιτεία και να στηρίξει την επανακατάρτισή τους προς νέες δεξιότητες (πράσινη οικονομία και ψηφιακά) αλλά και με ενεργό τρόπο να εφαρμόσει λύσεις για την ελάφρυνση αυτών των νοικοκυριών.

Για όλα αυτά υπάρχει εδώ και ένα χρόνο έτοιμο σχέδιο από την πλευρά της Κυβέρνησης, το οποίο όμως για κάποιο λόγο δεν ξεκινά. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργοποιήθηκαν. Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά πλέον στα χέρια της Κυβέρνησης.

Από την εικόνα που έχουμε σήμερα, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι αναφορικά με τις υποψηφιότητες, στο βαθμό που έγιναν ήδη γνωστές οι εξελίξεις στο πλαίσιο άλλων παρατάξεων.

Θεωρούμε σίγουρο ότι θα  έχετε λόγο  στις ερχόμενες εκλογές.  Θέλουμε να σας ρωτήσουμε  ποιο θα είναι το πρόταγμα και το σύνθημά σας  για τις προσεχείς εκλογές;

Όταν ξεκινήσαμε το 2019, από την πρώτη στιγμή το πρόταγμα για εμάς ήταν η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η δημιουργία ευκαιριών για όλους με στόχο να πάει η Κοζάνη επιτέλους μπροστά, όπως της αξίζει. Το όραμά μας αποτυπώθηκε στο πρόγραμμά μας, κάποιες από τις προτεραιότητες του οποίου καταφέραμε να κάνουμε πράξη. Ωστόσο υπάρχουν πολλά που δεν μπορέσαμε να κάνουμε. Δίνοντάς μας οι πολίτες μεγαλύτερη δύναμη θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το νέο, κατά πολύ ευρύτερο αλλά και επικαιροποιημένο πρόγραμμά μας σε μεγαλύτερη κλίμακα και προς όφελος όλων των πολιτών της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόταγμά μας είναι να οδηγήσουμε την περιοχή στην έξοδο από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων και αγκυλώσεων του παρελθόντος. Στο βαθμό που έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους, ότι η μοναδική λύση είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, κοινωνικά δίκαιο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη.

Οι άνθρωποι  που διοικούν κρίνονται. Σας επηρεάζουν οι δυσμενείς κρίσεις;  Που φυσικό είναι να είχατε;

Η κοινωνία είναι ο μοναδικός κριτής του έργου μας και αυτήν εμπιστευόμαστε. Εξάλλου αν μας φόβιζε η κριτική ή οι δυσμενείς κρίσεις δεν θα τολμούσαμε το εγχείρημα να δημιουργήσουμε από την αρχή έναν συνδυασμό και να διεκδικήσουμε το ρόλο μας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η κριτική της κοινωνίας είναι εξάλλου και η πυξίδα μας για το αν κάνουμε το έργο μας σωστά ή όχι. Χρειαζόμαστε την κριτική των πολιτών και οι τυχόν δυσμενείς κρίσεις μόνο όφελος μπορούν να έχουν στην αναζωογόνηση του συνδυασμού και των δυνατοτήτων που αυτός μπορεί αύριο.

Και πόσο  σας  έκαναν καλύτερο;

Η κριτική που δέχομαι, μπορεί να είναι δημόσια ή να έχει ιδιωτικό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση μ’ αρέσει να ακούω τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Είμαστε εδώ για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να ακούμε και την κριτική. Ωστόσο, όταν αυτή προέρχεται συστηματικά από συγκεκριμένους χώρους και χωρίς επιχειρήματα και ιδίως όταν γίνεται δημόσια με στόχο να πλήξουν την εικόνα ή το έργο μας, δεν έχουμε παρά να απαντήσουμε ανάλογα. Όταν όμως, όπως γίνεται τις περισσότερες φορές, δεχόμαστε κριτική από ανθρώπους που έχουν λόγο και επιχειρήματα, τότε η κριτική μετατρέπεται σε συμβουλή και μάλιστα κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι.

Ακούω τον κόσμο, τους επιχειρηματίες, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους, τη νέα γενιά, τις γυναίκες, τα στελέχη στο Δήμο, συνεργάτες, και μαθαίνω από αυτούς καθημερινά με στόχο να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, με σεβασμό στους πολίτες αυτού του τόπου που στήριξε την ανάπτυξη της χώρας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μ.Κ.

tharos.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com