ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τσιάρας: «Εντός των επομένων ημερών οι πληρωμές για τον Daniel»

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τον «Ντάνιελ» όπως δήλωσε σε συνέντευξή του  ο Κώστας Τσιάρας.

«Η ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων», όπως τόνισε, προέκυψε «ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα σωστής και δικαιότερης πληρωμής, παρά μια εξόφληση που πιθανόν θα δημιουργήσει το αίσθημα της αδικίας».

Ο κ. Τσιάρας εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστικός για τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ σημείωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τεθεί υπό επιτήρηση.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως το νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ που θα καλύπτει τις σημερινές, ιδιαίτερες, λόγω της κλιματικής κρίσης, ανάγκες των αγροτών. Στόχος μας είναι, επίσης, η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η λειτουργία του κατά τρόπο διαφανή και δίκαιο, σύμφωνο με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel.

«Είναι αλήθεια (ότι καθυστέρησε η καταβολή των αποζημιώσεων), αλλά είναι προτιμότερη μια ολιγοήμερη καθυστέρηση για να υπάρχει σωστή και δίκαιη αποζημίωση, παρά μια εξόφληση που πιθανόν θα δημιουργήσει το αίσθημα της αδικίας. Πράττουμε αυτό που πρέπει και λαμβάνουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες είτε αφορούν τις υπηρεσίες είτε την απαιτούμενη νομοθετική κάλυψη, ώστε να μπορέσουμε να καταβάλουμε κάθε διαθέσιμο πόρο στους αγρότες που επλήγησαν από τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου».

Οσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τόνισε τα εξής:

«Κατ΄ αρχάς οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι οι αγρότες μας θα λάβουν στο χρόνο που πρέπει τις ενισχύσεις που δικαιούνται. Δεύτερον, πρέπει να διαλυθεί ο μύθος που έχει δημιουργηθεί περί επιτήρησης. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τεθεί υπό επιτήρηση. Είναι αλήθεια ότι από το 2016 η ΕΕ είχε εντοπίσει δυσλειτουργίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δυστυχώς, στο μεσοδιάστημα δεν έγιναν όλα τα βήματα που ήταν αναγκαίο να γίνουν για την εξυγίανση του Οργανισμού, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να σωρεύονται και να μεγεθύνονται. Συνέπεια αυτών είναι να ζητηθεί από την ΕΕ, ο Οργανισμός να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που θα δίνει απαντήσεις σε 12 ερωτήματα της DG Agri (ήδη έχουν απαντηθεί τα 6 από αυτά και τα υπόλοιπα πρέπει να απαντηθούν έως τις 11 Σεπτεμβρίου) και να ορισθεί, στη συνέχεια, από κοινού, το πλαίσιο της λειτουργίας του. Όλη αυτή η εξέλιξη απέχει από τη λογική της επιτήρησης, με την έννοια που θέλουν να της δώσουν ορισμένοι, κυρίως από το χώρο της αντιπολίτευσης»

Τέλος, για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Θεσσαλίας, σχολίασε: «Τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Θεσσαλίας δεν μπορούμε να τον δούμε ξεκομμένα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στην περιοχή. Μέσα από τον συγκεκριμένο φορέα προγραμματίζονται έργα, τα οποία δεν θα λειτουργήσουν μόνο ως αρδευτικά αλλά και ως αντιπλημμυρικά. Και αυτός είναι ο στόχος μας για ολόκληρη τη χώρα.

Μέσα από ενιαίους φορείς διαχείρισης υδάτων σε κάθε Περιφερειακή ενότητα, πρέπει να προγραμματίσουμε έργα που θα είναι αλληλοσυμπληρούμενα και αλληλοϋποστηριζόμενα, ώστε να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία, ακόμα και σε συνθήκες ακραίες, όπως αυτές που ζήσαμε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη στη Θεσσαλία. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε ήδη από τη Θεσσαλία και θα ακολουθήσουν οι Περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ