Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Τροχαία ατυχήματα: Οι «ζημιάρηδες» και οι «ασφαλείς» νομοί- Λιγότερες ζημιές στη Δυτική Μακεδονία

Σημαντικά συμπεράσματα προκύπτουν από τα στοιχεία της Στατιστικής Επετηρίδας Αυτοκινήτων που δημοσίευσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το έτος 2020.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2020 η συχνότητα των ζημιών στο συγκεκριμένο κλάδο περιορίστηκε στο 7,92% (από 9,9% το 2019) ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στα οποία περιλαμβάνονταν και απαγορεύσεις μετακινήσεων.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο δείκτης ζημιών του κλάδου (Loss Ratio, αποζημιώσεις προς έσοδα) να υποχωρήσει το 2020 στο 42,4% έναντι 50,56% το 2019 και έτσι να ευνοηθούν ως ένα βαθμό τα αποτελέσματα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σύμφωνα πάντως με παράγοντες της αγοράς, η προαναφερθείσα κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί ριζικά από το φετινό Μάιο, όταν ήρθησαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης και τη διαφαινόμενη εκτίναξη του δείκτη ζημιών σύμφωνα με το ρεπορτάζ (οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτός από το Loss Ratio καλούνται να καλύψουν λειτουργικά έξοδα και προμήθειες προς διαμεσολαβητές).

Ο νομός με τη μεγαλύτερη συχνότητα ατυχημάτων το 2020 ήταν η Αττική, ενώ ακολούθησαν οι νομοί Αχαΐας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρεθύμνου. Στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία περιλαμβάνονται αυτοί των Χανίων, του Λασιθίου, της Μεσσηνίας, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Αιτωλοακαρνανίας, των Ιωαννίνων, της Ημαθίας, της Καβάλας και της Ζακύνθου.

Οι υπόλοιποι νομοί της χώρας εμφανίζουν συχνότητα ζημιών χαμηλότερη του 4%, με καλύτερες επιδόσεις αυτές των Σάμου (2,34%), Ροδόπης (2,89%), Γρεβενών (2,90%), Δωδεκανήσου (2,92%), Φλώρινας (3%), Καστοριάς (3,04%), Έβρου (3,14%) και Κυκλάδων (3,14%).

Οι νομοί με το υψηλότερο μέσο κόστος ζημιάς ήταν κατά σειρά αυτοί της Λευκάδας, της Αρκαδίας και της Άρτας.

Η συχνότητα των ζημιών συνδέεται με παράγοντες όπως η ένταση της κυκλοφοριακής κίνησης, η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, η μορφολογία του εδάφους, καθώς και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε νομό.

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα συγκαταλέγεται και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων οχημάτων από το 2015 (όταν ήταν 3,9 εκατ.) έως το 2020, όταν αυτά υπερέβησαν ελαφρά τα 5,5 εκατομμύρια (πχ 4,12 εκατ. το 2017, 4,62 εκατ. το 2018, 5,05 εκατ. το 2019, 5,52 εκατ. το 2019 και 5,54 εκατ. πέρυσι). Η αύξηση των ασφαλισμένων οχημάτων εκτιμάται ότι είναι αποτέλεσμα τόσο των περισσότερων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, όσο του περιορισμού των ανασφάλιστων οδηγών (λόγω των συστηματικότερων ελέγχων που γίνονται για τον εντοπισμό τους, αλλά και εξ’ αιτίας των πολύ χαμηλών τιμολογίων που προσφέρουν ορισμένες εταιρείες).

Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων οχημάτων σε συνδυασμό με τη μείωση που έχει σημειώσει η παραγωγή του ίδιους κλάδου σε όρους ευρώ, δείχνει τη μεγάλη υποχώρηση των τιμολογίων που σημειώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ