Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

Τουρισμός: Πώς κινούνται οι κρατήσεις για τα τριήμερα του Μαρτίου

Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται από τους Έλληνες για ταξίδια εντός και εκτός συνόρων για τα δύο επικείμενα τριήμερα. Πού βασίζονται τα αισιόδοξα μηνύματα σε σχέση με το 2019. Η εικόνα των κρατήσεων και οι πληρότητες.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τα δύο επικείμενα τριήμερα του Μαρτίου, εκείνο της Καθαράς Δευτέρας και εκείνο της 25ης Μαρτίου, με τη ζήτηση που καταγράφεται από τους Έλληνες που προγραμματίζουν ολιγοήμερες εξορμήσεις να προσεγγίζει -αν όχι να ξεπερνά- τα επίπεδα του 2019.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό μπαίνουν και πάλι δυναμικά στο κάδρο των Ελλήνων (χωρίς να φαίνεται προσώρας να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία), ενώ πάνω από το 85% διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα που βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για προορισμούς εντός της χώρας φιγουράρουν περιοχές στα ηπειρωτικά, με αιχμή την Πελοπόννησο. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε ορεινούς προορισμούς της χώρας διαμορφώνεται στο 75%, με το αντίστοιχο ποσοστό του 2019 να κινείται στο 90%.

Για μία ακόμη φορά την τιμητική τους φαίνεται ότι έχουν τα καταλύματα που μισθώνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb, με την πληρότητα για το επικείμενο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να κινείται σε υψηλά επίπεδα και να κυμαίνεται από 80% έως και 100%. Βέβαια, σημαντικό ρόλο στα υψηλά ποσοστά πληρότητας παίζει ο μικρός αριθμός των διαθέσιμων καταλυμάτων αυτή την περίοδο, ο οποίος διαμορφώνει ως εκ τούτου και το κόστος ανά διανυκτέρευση.

Με βάση τα στοιχεία από τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα τα οποία διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση, τα Τρίκαλα Κορινθίας, τα Καλάβρυτα, η Δημητσάνα, καθώς και πρωτοκλασάτοι ορεινοί προορισμοί όπως η Αράχωβα, το Μέτσοβο και το Καρπενήσι, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται και η Πορταριά, η Μακρυνίτσα και τα Ιωάννινα. Το κόστος μίσθωσης για δύο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 190 ευρώ στα Ιωάννινα έως και 846 ευρώ στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Σε πρώτο πλάνο τα ταξίδια στο εξωτερικό

Ισχυρή ζήτηση που προσεγγίζει τα επίπεδα του 2019 καταγράφουν αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά πρακτορεία για τα δύο τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου. «Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Οσο η Όμικρον υποχωρεί προοδευτικά, αναθερμαίνεται η ζήτηση. Η Καθαρά Δευτέρα και η 25η Μαρτίου θα αποτελέσουν το βαρόμετρο για το Πάσχα και το καλοκαίρι», επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα συστήματα κρατήσεων που έχουν στη διάθεσή τους οι αεροπορικές εταιρείες, οι Έλληνες επιλέγουν ταξίδια διάρκειας μεγαλύτερης των τριών ημερών, με αναχώρηση την Πέμπτη και επιστροφή μέχρι την Τρίτη.

Ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρίσκονται προορισμοί σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, στις πρώτες θέσεις των τουριστών που επιλέγουν να κάνουν κάποια εξόρμηση στο εξωτερικό φιγουράρουν επίσης η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και για πιο μακρινούς προορισμούς, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) και το Ντουμπάι, με εκπρόσωπο ενός εκ των πιο ισχυρών ταξιδιωτικών πρακτορείων της Ελλάδας να επισημαίνει ότι καθημερινά καταγράφονται πολλά requests για ταξίδια στο εξωτερικό, ζήτηση που σηματοδοτεί τη σταδιακή αλλά δυναμική επιστροφή στην κανονικότητα.

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, το Πάσχα, αλλά και για το καλοκαίρι, με τους ισχυρούς παίκτες των αερομεταφορών να διαπιστώνουν ενδιαφέρον στις αναζητήσεις για εισιτήρια που ξεπερνούν τα αντίστοιχα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πάντως, σημειώνεται σταδιακή διεύρυνση του παράθυρου κρατήσεων (booking window), του διαστήματος που μεσολαβεί από την κράτηση ενός αεροπορικού εισιτηρίου μέχρι το ταξίδι, το οποίο κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε περιοριστεί σε μόλις μερικές ώρες, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να έχουν την τιμητική τους εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλούσε η υγειονομική κρίση. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, παίζουν και οι προσφορές που δημιουργούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Ενδεικτικό της τάσης που κυριαρχεί και της ζήτησης που καταγράφεται είναι το γεγονός ότι η AegeanΑΡΑΙΓ +1,16%, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της για το ερχόμενο καλοκαίρι έχει προγραμματίσει -υπό την αίρεση της πανδημίας- χωρητικότητα που φτάνει και μάλιστα μπορεί να υπερβαίνει οριακά, κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου του καλοκαιριού, το πρόγραμμα του 2019.

Πάντως, όπως εξηγούν στο Euro2day.gr παράγοντες που παρακολουθούν επισταμένα την αγορά, η πανδημία, ο υψηλός ανταγωνισμός που επικρατεί φέτος, καθώς και οι πληθωριστικές τάσεις που καταγράφονται παγκοσμίως αναμένεται να είναι από τις βασικές παραμέτρους που θα καθορίσουν εν πολλοίς την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com