Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το σχέδιο των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια: Διαγραφές τόκων και κούρεμα δανείων χωρίς νόμο!

Σε τάξη “τα του οίκου τους” επιχειρούν να βάλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερες καθυστερούμενες οφειλές από δάνεια. Την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερα νοικοκυριά σε καθυστερήσεις πληρωμών, σύμφωνα με το financialbox.gr.

Τελικά, η συνολική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων θα έρθει μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ζήτημα που θα πρέπει να κλείσει πριν το τέλος του έτους. Ο χρόνος δεν… βγαίνει για να έρθει άμεσα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην κεφαλαιακή αποκατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι… υποσχέσεις πάνε για το 2016.

Έτσι, μετά και την… πόρτα που είδαν οι τράπεζες από το «κουαρτέτο» στο αίτημα για δημιουργία bad bank οι τράπεζες ξεκινούν νέο γύρω επαφών με τους δανειολήπτες σε μια προσπάθεια να «συμμαζέψουν» όσο το δυνατόν περισσότερα τα προβληματικά χαρτοφυλάκια.

Σε ποιες κινήσεις προχωρούν; Η λύση που υπάρχει σήμερα, για όσους δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους είναι μόνο η ρύθμιση του δανείου σε συνεργασία με την τράπεζα.

Οι τράπεζες προσανατολίζονται να εντείνουν τις προσπάθειες για διακανονισμούς με την διατύπωση ελκυστικών προσφορών αρχικά σε επιχειρηματίες, αλλά και γενικότερα σε πελάτες στεγαστικών και άλλων δανείων, με στόχο να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Έτσι φέρονται διατεθειμένες να προχωρήσουν σε διαγραφές τόκων και σε σημαντικό haircut που κατά περίπτωση μπορεί να φτάσει ακόμη και το 30%-40%!

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Jumbo
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζιώγας
Πωλείται
Μπουραλέκος
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5