Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για δάνεια, χρέη και φόρους

Κούρεμα των κόκκινων δανείων για εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, εξωδικαστικός συμβιβασμός για εκείνους που έχουν χρέη και είναι «εγκλωβισμένοι» στα δικαστήρια, περιουσιολόγιο και αμετάβλητοι συντελεστές φορολόγησης. Αυτά είναι τα σχέδια της νέας κυβέρνησης για δάνεια, χρέη και φόρους.

Η «νέα σεισάχθεια», όπως την έχει ονομάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένας από τους πυλώνες του προγράμματος της κυβέρνησης για την ανακούφιση μιας μεγάλης κατηγορίας θυμάτων της οικονομικής κρίσης στη χώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» και με έμπνευση από τις ΗΠΑ θα έχει στο επίκεντρο τη δημιουργία δημόσιου φορέα που θα διαχειρίζεται τα «κόκκινα» δάνεια».

Για το θέμα αυτό, η κυβέρνηση αναμένεται να υποσχεθεί ρύθμιση με την οποία όσα νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν τον φορέα, ο οποίος θα αγοράζει τα δάνειά τους από τις τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, τα δάνεια θα «κουρευτούν», ανάλογα με το πόσο έχει μειωθεί το εισόδημά τους.

Εμφαση δίνεται και στο περιουσιολόγιο, αλλά και τους ελέγχους σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και καταφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους. Κυβερνητική πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι δεν θα επιβληθούν οι υπερυψηλοί συντελεστές που ακούστηκαν (60%) για τα υψηλότερα εισοδήματα, ενώ αν θα γίνουν αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας αυτές θα είναι μικρές. Επίσης, δεν θα επιβληθεί φόρος περιουσίας στην οποία συνυπολογίζονται καταθέσεις, ακίνητα κτλ.

Τέλος, υπάρχει έτοιμη πρόταση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για «περαίωση» φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια- που αφορά πάνω από 400.000 φορολογούμενους- ώστε να γίνει άμεση είσπραξη όσο δυνατόν περισσοτέρων χρημάτων από τα 15 δισεκατομμύρια των βεβαιωμένων φόρων που έχουν «εγκλωβιστεί» στις δικαστικές αίθουσες.

Πρόταση είναι να γίνει αυτό με εξωδικαστικό συμβιβασμό και προβλέπει την καταβολή του αρχικού κεφαλαίου ακόμη και με δόσεις και κούρεμα των προσαυξήσεων έως και στο ένα τρίτο, ενώ υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

 

 

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5