Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το πρόγραμμα της Νέας  Δημοκρατίας ως  «ανάχωμα» στη δημογραφική συρρίκνωση των Γρεβενών *Γράφει ο Αθανάσιος Σταύροπουλος,μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Είναι γεγονός πως ο τόπος μας, τα Γρεβενά, αλλά και ευρύτερα η πατρίδα μας αντιμετωπίζουν το μείζονος σημασίας πρόβλημα της δημογραφικής συρρίκνωσης σε ανθρώπινο δυναμικό εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η υψηλή θνησιμότητα σε συνδυασμό με τις συνεχώς απομειούμενες γεννήσεις και την αθρόα αποδημία των νέων μας προς το εξωτερικό καθιστούν το πρόβλημα εθνικό, ενώ οι διαστάσεις του έχουν αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της κρατικής μας οντότητας, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική.

Είναι αλήθεια πως τα χρόνια της κρίσης η μετανάστευση των Ελλήνων προς το εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη εντάθηκε σε τέτοιον βαθμό, θυμίζοντας την αντίστοιχη μετεμφυλιακή περίοδο, όπου ο εθνικός μας κορμός «φυλλορροούσε» προς την αλλοδαπή. Το “brain draine”, η λεγόμενη «φυγή μορφωμένων εγκεφάλων» προς το διεθνές περιβάλλον, μάλιστα, επιτείνει και διογκώνει το πρόβλημα. Κι αυτό γιατί, η Ελλάδα, ο τόπος μας, στερούνται από τη φρεσκάδα νέων ανθρώπων, γεμάτων μεράκι. Στερούνται την ενέργειά τους, τη δυναμικότητά τους, τη γνώση τους, την εξειδίκευση τους, τεχνική και επιστημονική σε εποχές που τέτοια χαρακτηριστικά αποδεικνύονται πιο απαραίτητα από ποτέ άλλοτε.

Όμως, γιατί οι νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο μας; Γιατί τα νέα ζευγάρια επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, γιατί η δημογραφία μας στις μέλλουσες προβολές της προβάλλει αποκαρδιωτική; Γιατί οι ενδείξεις περιγράφουν μια ελληνική κοινωνία γερασμένη;

Τα Γρεβενά, ατύχως, βρίσκονται στο κέντρο αυτής της «δύνης». Έμελλαν να είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα του πληθυσμού και τη μεγαλύτερη εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, απεμπολώντας ένα παρελθόν ανθοφόρο και γεμάτο ζωντάνια.

Οι μέχρι σήμερα δημογραφικές πολιτικές αποδείχθηκαν μάταιες και ανώφελες. Απέτυχαν να ανακόψουν τη φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία, ενώ η χρηματοπιστωτική κρίση στα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφερε να αποδυναμώσει περισσότερο τον τόπο μας, καθώς κατήργησαν εν μία νυκτί και χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη μια σειρά από ανακουφιστικά μέτρα προς ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα, κυρίως σε συνταξιούχους, πολύτεκνες οικογένειες, νέους επαγγελματίες και ανέργους.

Το δημογραφικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατία, κοστολογημένο και ρεαλιστικό, προβάλλει ως μόνη κοινωνική λύση στην επερχόμενη κυβερνητική θητεία, της οποίας την διαχείριση θα επιφορτιστεί η παράταξή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η προστασία των πολυτέκνων και φυσικά η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που μαζί με τη γήρανση του πληθυσμού αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας είναι το πρωταρχικό στοίχημα για την επομένη των εκλογών.

Για τη Νέα Δημοκρατία ο θεσμός της οικογένειας, της πολυμελούς παραδοσιακής οικογένειας αποτελεί πραγματικό θεμέλιο για την προαγωγή και τη συντήρηση του Έθνους και άμεση προτεραιότητα αναφορικά με τη θέση που θα διεκδικήσει η χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον τα επόμενα χρόνια σε αναπτυξιακό και επενδυτικό επίπεδο. Η ελληνική παραγωγικότητα, καινοτομία και πρωτοπορία παραδοσιακά διέπρεπε, χάρη στη συνεχή φροντίδα για τη δημογραφική μας ανάπτυξη σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο.

Νευραλγικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται η επαναφορά των ποσών που η κυβέρνηση περιέκοψε πέρσι για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες. Ο πρόεδρος της παράταξής μας, εξάλλου, εξήγγειλε δημόσια τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε Ελληνόπουλο που θα γεννιέται. Ακόμη, είναι αλήθεια πως το αφορολόγητο έχει γονατίσει τις πολυμελείς οικογένειες. Γι’ αυτό τον λόγο η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί στην αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ήδη από το πρώτο παιδί.

Η κοινωνική πρόνοια αναδεικνύεται σε πρωτεύουσα στόχευση για την προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει.  Οφείλουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους γονείς, μεριμνώντας κατάλληλα ώστε κανένα παιδί να μην παραμένει εκτός των παιδικών σταθμών. Οι εργαζόμενες μητέρες πρέπει να  μπορούν να επιλέγουν το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη υγιεινής πρώτης οικογενειακής ανάγκης είναι απαραίτητο να υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α. Μόνο έτσι μπορούν να τεθούν τα θεμέλια για πραγματική ενίσχυση του οικογενειακού θεσμού.

Η παροχή νομοθετικής ευχέρειας στους Δήμους για την ουσιαστική οικονομική στήριξη των πολυμελών οικογενειών, των νέων πολιτών, επαγγελματιών και ανέργων είναι αναγκαία για την καλύτερη και πιο άμεση διαχείριση της δημογραφικής πολιτικής.

Η θεσμοθέτηση εργασιακών ρυθμίσεων με φιλελεύθερο πρόσημο, κοινωνική ευαισθησία και αντίληψη των διεθνών συνθηκών είναι σε θέση να ανακόψουν το “brain drain”. Η μείωση της αχανούς και δύσκαμπτης γραφειοκρατίας, η αποκέντρωση του κράτους και η χορήγηση κινήτρων για επιστροφή των νέων και την αναπτυξιακή στροφή είναι αναγκαία προαπαιτούμενα για την επιδιωκόμενη πολιτική στο δημογραφικό πρόβλημα.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τα καταφέρει, ανακόπτοντας οριστικά τον εθνικό κατήφορο. Μπορεί να ανακαινίσει την εξέλιξη του  Έθνους, ως η μόνη πατριωτική και προοδευτική δύναμη του τόπου. Η ελληνική ύπαιθρος, τα Γρεβενά, η Δυτική Μακεδονία θα είναι οι βέβαιοι κερδισμένοι.

Ο λαός κρίνει, συγκρίνει και γνωρίζει το πραγματικό του συμφέρον.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5