Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

«Το Πένθος στην οικογένεια» στα πλαίσια της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών

Με αφορμή την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κυρού Παύλου, η Σχολή Γονέων και Νέων  Ζευγαριών της Ιεράς  Μητρόπολης Γρεβενών κάλεσε τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Σισανίου & Σιατίστης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο.

Το θέμα που ζητήθηκε από τον π. Εφραίμ να διαπραγματευτεί ήταν «Το Πένθος στην οικογένεια». Ο λόγιος ιερέας ξεκίνησε την ομιλία του από τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα στον γάμο, που την ένωση των συζύγων την πραγματοποιεί ο Τριαδικός Θεός. «Ως κατ’ οίκον Εκκλησία ο νους άνδρας και η καρδιά γυναίκα, ενωμένοι κατά Θεόν, φέρουν τα Χριστο-τέκνα και την οικογένεια οδηγεί ο Χριστός, μέσα σε ένα γάμο που έχει αγώνα», τόνισε με έμφαση ο π. Εφραίμ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία σωστή αντιμετώπιση του πένθους. «Όταν έτσι ζει το ανδρόγυνο, τότε το ζευγάρι ζει και την χαρμολύπη. Όσο υπάρχει πνευματική άνοδο, τόσο συναντάει το ζεύγος την κατά Θεόν λύπη και χαίρεται που ο Θεός το ανέχεται, ενώ απορροφά τους όποιους ‘κραδασμούς’».

«Το πένθος, όταν δεν αντιμετωπίζεται πνευματικά, υποβόσκει η φιλαυτία και ο εγωισμός. Οι άνθρωποι, ζώντες και κεκοιμημένοι, μνημονεύονται στην Θεία Λειτουργία και επομένως αν θέλει κανείς να συναντήσει τον άλλο, μπορεί μέσα στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας».

Αυτή η συνάντηση αφιερώθηκε, τόσο στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κυρό Παύλο, όσο και στην γρεβενιώτισσα εκπαιδευτικό Αικατερίνη Ζιώγα, «φανατική» συμμετέχουσα στις ομιλίες της Σχολής Γονέων και η οποία εκοιμήθη πριν από λίγο καιρό.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Παρακολουθείστε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtu.be/pxa-G-XZx8E?t=34

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5