Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το παιδί της ιδεολογικής πάλης, δεν θα είναι ούτε «ο», ούτε «η»… «το» θα είναι…! *Του Γιώργου Νούτσου

Όσο ιδεοληπτικός και καταστροφικός είναι ο Κρατισμός της κυβέρνησης,  άλλο τόσο ιδεοληπτικός και καταστροφικός θα αποδειχτεί – αν τελικά ακραιφνώς εφαρμοστεί – και ο νεοΦιλελευθερισμός του Κυριάκου..!

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, πως τις περισσότερες φορές η ελευθερία των αγορών, δεν συμβαδίζει με την ελευθερία των ανθρώπων, γι αυτό κι ένα μείγμα πολιτικής, που θα συνθέτει τις αρχές του κοινωνισμού και της ελευθερίας των αγορών, θεωρώ πως θα πρέπει να αποτελέσει την εκ των ων ουκ άνευ, μονοδρομική πολιτική που οφείλει να ακολουθηθεί !

Αυτή η άποψη σε επίπεδο πολιτικής και ιδεολογιών, συντίθεται στην σύζευξη των αρχών της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού, προσδιορίζοντας τις νέες φόρμες στις οποίες νομοτελειακά οδεύουμε σε επίπεδο κυβερνητισμού και που αποτελούν κατάκτηση σχεδόν όλων των σύγχρονων δυτικών δημοκρατιών και προς τις οποίες κι εμείς ασθμαίνοντας οδεύουμε!

Για μένα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη, οποιαδήποτε νεοπαγής κυβερνητική συνεργασία μετά τις Εθνικές εκλογές – οψέποτε γίνουν – οπότε, καλό θα είναι τα γιαταγάνια της ιδεολογικής, πολιτικής και κομματικής καθαρότητας, να ενθυλακωθούν με ασφάλεια στη θέση τους και να πάψουν να ξιφουλκούν για ανεμόμυλους ιστορικά και πραγματιστικά ξεπερασμένους….

Η συνέχεια κατ εμε, προβλέπεται “περιπετειώδης”, με την έννοια των ¨ανίερων” συνεργασιών μετεκλογικά, να αποκτά πλημμυρικά χαρακτηριστικά, που θα βάλουν ταφόπετρα σε ότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και αενάως τροφοδοτούσε έναν φοβικό και ανταγωνιστικό ψυχισμό, επειδή έτσι μας ήθελαν και μας εκπαίδευαν παιδιόθεν οι ταγοί της πολιτικής μας ζωής.

Ο κόσμος άλλαξε, η Ευρώπη αλλάζει κι η Ελλάδα μας με τις γνωστές παιδικές “ασθένειες” κάθε πρωτόγνωρης διαδικασίας, ακολουθεί και τείνει να τις ξεπεράσει, χαράσσοντας τα νέα κομματικά και ιδεολογικά πρότυπα  των επόμενων μηνών, που καμιά απολύτως σχέση δεν θα έχουν με αυτά που μεθοδικά χτίστηκαν τα μεταπολεμικά και μεταδικτατορικά χρόνια.

Λιγότερες κραυγές και εμπάθειες λοιπόν, καθώς η επόμενη μέρα,  πολλούς θερμοκέφαλους, θα τους εκπλήξει μάλλον πολύ δυσάρεστα…!

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5