AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν 1,5 εκατομμύριo επαγγελματίες

Με δύο βασικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους κλείνει ο χρόνος, όσον αφορά την διευθέτηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων προς τον e-ΕΦΚΑ.

Σε διάστημα λίγων ημερών, και συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) Νοεμβρίου, ενώ και οι μη μισθωτοί πρέπει έως την Πέμπτη να καταβάλλουν τις εισφορές Νοεμβρίου για κύρια και επικουρική ασφάλιση.

Ήδη, τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν στην ειδική ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα θα πρέπει οι οφειλέτες που είχαν εντάξει τα χρέη τους σε κάποια ρύθμιση και λόγω της πανδημίας έχασαν κάποιες από τις δόσεις, να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου, προκειμένου να αναβιώσει η παλαιά ρύθμιση.

Αναλυτικά, αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ Νοεμβρίου 2020 για 1,5 εκατ. μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Η προθεσμία πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου, ενδέχεται όμως να δοθεί μικρή παράταση και κατά την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους. Τα ειδοποιητήρια πλέον είναι ενιαία για τις εισφορές κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους.

Όπως και τους προηγούμενους μήνες, η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Αναβίωση δόσεων

Όπως ξεκαθαρίζει και το ΚΕΑΟ με εγκύκλιό του, τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του άρθρου 109 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ 256/τ. Α’/23-12-2020) «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που δίνουν τη δυνατότητα αναβίωσης των παλαιών δόσεων.

Το μέτρο αφορά οφειλέτες – πληγέντες εργοδότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους – των οποίων παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων τους κατά 3 μήνες (στην πρώτη φάση της πανδημίας του covid 19) και απώλεσαν τη ρύθμιση τους το χρονικό διάστημα από Ιούνιο 2020 έως και Οκτώβριο 2020. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, εφόσον καταβάλλουν την δόση του μηνός Νοεμβρίου 2020 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Επισημαίνεται ότι για την επανένταξη στη ρύθμιση δεν απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από μέρους του οφειλέτη. Επίσης, με την αναβίωση της ρύθμισης η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων παρατείνεται κατά το πλήθος των ανεξόφλητων δόσεων της ρύθμισης κατά την ημέρα της αναβίωσης.

Να σημειωθεί ότι, εντός των ημερών, πιθανότατα σήμερα ή αύριο, αναμένεται και η επιστροφή των ποσών που αντιστοιχούν στις επιπλέον εισφορές που πληρώθηκαν από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, κατά το 2019.

Η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε και βάσει του αποτελέσματος, ο e-ΕΦΚΑ αναμένεται να επιστρέψει σε 343.669 ασφαλισμένους κατά μέσο όρο, 606,17 ευρώ. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία για συμψηφισμό με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές. Προϋπόθεση επιστροφής του πιστωτικού ποσού, είναι να μην υπάρχει οφειλή από εισφορές κατά το τρέχον έτος, καθώς και μη ρυθμισμένη οφειλή στο ΚΕΑΟ. Σε αυτή την περίπτωση, παρακρατείται το πιστωτικό μέχρι την εξόφληση του χρέους και επιστρέφεται τυχόν υπόλοιπο. Για όσους έχουν χρεωστικό υπόλοιπο, οι οφειλές θα καταβληθούν σε πέντε δόσεις, με την αφετηρία να πραγματοποιείται τον Μάρτιο του 2021.

Και βέβαια, έως τις 31 Ιανουαρίου ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, θα πρέπει να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία τους για το 2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Το ύψος της εισφοράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ποσό της σύνταξης, ενώ όσοι δεν επιλέξουν κατηγορία, θα ενταχθούν αυτόματα στην κατηγορία που είχαν ενταχθεί το 2020.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com