AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων στις 7 Δεκεμβρίου ζητούν οι εκδότες βιβλίου

Με νέα επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η Σύμπραξη των Εκδοτών ζητά να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία μαζί με τα εποχικά καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «αυτό ακριβώς συμβαίνει σε 37 τουλάχιστον ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπου τα βιβλιοπωλεία κατατάσσονται στα καταστήματα ζωτικής ανάγκης».

Αναφέρουν ότι τα οφέλη από το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων είναι πολλαπλά και εξηγούν:

«Στήριξη όσων από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, αποφυγή των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την παραγγελία βιβλίων μόνο μέσω των μεγάλων ιστοσελίδων, αποφόρτιση των εταιρειών ταχυμεταφορών».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «η πλειοψηφία των περιφερειακών βιβλιοπωλείων, εκτός βιβλίου, πωλούν και εποχιακά χριστουγεννιάτικα είδη, επομένως τίθεται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού βάσει του οποίου απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις αυτών των ειδών στα σούπερ μάρκετ» και καταλήγουν:

«Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως θα ωφελήσει την ψυχική υγεία των πολιτών της χώρας. Οι εκδότες ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε και μαζί με εμάς όλοι όσοι επιθυμούν την ανεκτίμητη συντροφιά του βιβλίου στο επίπονο διάστημα που διανύουμε».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΔΕΥΑΓ
ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015