Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφτούν τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές σε Γρεβενά και Δυτική Μακεδονία κλιμάκια του ΕΛΓΑ

αλαζοπτώσεις και ζημιές σε καλλιέργειες σημειώθηκαν την Κυριακή 6 Μαΐου σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ στο νομό Κοζάνης τα φαινόμενα περιορίστηκαν μόνο σε έντονες βροχοπτώσεις, χωρίς επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, αντιθέτως η βροχή ήταν απαραίτητη, επισημαίνουν οι ίδιοι οι αγρότες.
Χαλάζι έπεσε στο νομό Φλώρινας από τη Βεύη και πάνω, ειδικότερα στη Βεύη, στους Λόφους, στη Μελίτη και στις Άνω και Κάτω Κλεινές, προξενώντας ζημιές σε οπορωφόρα δένδρα, όπως κεράσια, μήλα, αχλάδια και αμπέλια.
Ζημιές σε αντίστοιχες καλλιέργειες προκλήθηκαν από το χαλάζι σε περιοχές του νομού Καστοριάς, όπως στο Τοιχιό, στο Κεφαλάρι και αλλού.
Στο νομό Γρεβενών χαλάζι έπεσε στις Αμυγδαλιές και στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε κεράσια και αμπέλια.
Η χαλαζόπτωση αν και «κύκλωσε» τη Δυτική Μακεδονία και τους τρεις προαναφερόμενους νομούς, δεν «έπιασε» το νομό Κοζάνης, όπου όμως η βροχή ήταν έντονη. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ, αλλά και οι ίδιοι οι αγρότες περιοχών, όπως Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, οι οποίοι σε επικοινωνία που είχε μαζί τους ο «e-ptolemeos.gr», υπογράμμισαν ότι «η βροχή ήταν έντονη, αλλά όχι τόσο, ώστε να προκαλέσει ζημιές, αντιθέτως ήταν πολύ ευεργετική». Ο ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα αγροτών που ενημέρωσαν για τη χαλαζόπτωση στις περιοχές τους και τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, ενώ άρχισαν και οι πρώτες αναγγελίες από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Βρόντζο, «στις αμέσως προσεχείς ημέρες κλιμάκια γεωπόνων της υπηρεσίας θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές για επισήμανση», ενώ κάλεσε τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές «να δηλώσουν τις ζημιές εντός δεκαπέντε ημερών που είναι η προβλεπόμενη προθεσμία, ώστε να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων».
Σε σχέση με παλιότερες αποζημιώσεις, ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, σημείωσε ότι «δεν έχουμε εκκρεμότητες, καθώς οι παραγωγοί έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές του 2017 και έχουν εισπράξει το 70% των χρημάτων». Διευκρίνισε ότι «η κεντρική απόφαση του δ.σ. του ΕΛΓΑ ήταν να καταβληθεί το 70% των χρημάτων για περσινές ζημιές, ενώ περιμένουμε νεότερη απόφαση για την καταβολή και του υπόλοιπου 30%», χωρίς ωστόσο να έχει κάποια ενημέρωση, πότε θα γίνει αυτό.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5