Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Τηλεδιάσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, με κύριο αντικείμενο τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Κυβερνητικός σχεδιασμός, και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Δίκαιη Μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα η Κοζάνη και η Φλώρινα, εγκαταλείφθηκαν από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι πρόχειρες και βεβιασμένες αποφάσεις για την κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων, δεν συνοδεύτηκαν από ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο για το μέλλον.

Με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οι περιοχές αυτές να κινδυνεύουν να «εξαφανιστούν από το χάρτη».

Το  λεγόμενο master plan που παρουσίασε η Κυβέρνηση, δεν αποτελεί παρά ένα άθροισμα αόριστων επενδυτικών προσχεδίων, από τα οποία απουσιάζει κάθε μέριμνα για τοπική παραγωγή, θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία, ενώ δεν προβλέπεται συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους.

Φυσικά όπως συμβαίνει πάντα με την Ν.Δ. απουσιάζει χαρακτηριστικά και κάθε προοπτική για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικρότερης κλίμακας επενδύσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής πολύ έγκαιρα, όχι μόνο άσκησε κριτική στις Κυβερνητικές ενέργειες, αλλά παρουσίασε και το δικό του σχέδιο για την ΟΜΑΛΗ και ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ των περιοχών αυτών στην νέα εποχή. Σχέδιο που έθεσε σε ανοιχτή συζήτηση με την Αυτοδιοίκηση, τους φορείς της παραγωγής, τα συνδικάτα της Δυτ. Μακεδονίας.

Εμείς έχουμε συγκεκριμένο όραμα, με βασικό στόχο οι περιοχές αυτές να διατηρήσουν το ενεργειακό BrandName, το οποίο έχουν εδώ και δεκαετίες – με κόστος – κατοχυρώσει σε διεθνές επίπεδο.

Ο μελλοντικός ενεργειακός χαρακτήρας τους όμως θα έχει νέο περιεχόμενο και σκοπό, με έμφαση στην ενεργειακή δημοκρατίακαι στόχο την προώθηση των ενεργειακών κοινοτήτων, τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της αυτοπαραγωγής για όλα τα νοικοκυριά.

Εμβληματική δράση για εμάς δεν είναι οι τεράστιες φωτοβολταικές εγκαταστάσεις, που δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας και τοπική ανάπτυξη. Ούτε προφανώς η αύξηση του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Εμβληματική δράση για εμάς είναι για παράδειγμα να καταστούν σε μια δεκαετία όλες ανεξαίρετα οι οικίες σε παραγωγούς καθαρής ενέργειας, οδηγώντας τη χώρα στη νέα εποχή.Με αυτό τον τρόπο θεραπεύουμε οριστικά και το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας της περιοχής και δίνουμε δυνατότητα ανάπτυξης νέων καλλιεργειών αγροτικής παραγωγής και φθηνής ενέργειας σε νέες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Όπως και η αποφασιστική και κατά προτεραιότητα ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την ανάπτυξη της έρευνας και δημιουργία αγγλόφωνων τμημάτων και μεταπτυχιακών.

Με απαραίτητη τη διασφάλιση χρηματοδότησης 300 εκ ευρώ ετησίως για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Και βεβαίως ζητάμε την αύξηση των ποσών του Πράσινου Ταμείο για την Δίκαιη Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης που περιέκοψε ο προηγούμενος Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης. 

Ακολουθούν συνημμένοι σε ξεχωριστά αρχεία δύο συγκριτικοί πίνακες που αναδεικνύουν τις διαφορές των Προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής με τα αντίστοιχα σημεία του κυβερνητικού σχεδιασμού.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com