Τι πρέπει να κάνουν όσοι έλαβαν ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο όχημα -Τι ισχύει με το πρόστιμο
Το αλαλούμ με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα έφερε παράταση, αφού, όπως αποδείχθηκε, ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν έτοιμος να διαχειριστεί την κατάσταση.
Έτσι, όσοι ιδιοκτήτες έχουν ανασφάλιστα ΙΧ θα πρέπει να σπεύσουν να τα ασφαλίσουν έως τις 14 Ιουλίου.
Πληρωμένα πρόστιμα και λάθος ειδοποιητήρια
1. Οσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους και έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο, πρέπει να τα ασφαλίσουν μέχρι τις 14 Ιουλίου 2017, χωρίς να καταβάλουν το πρόστιμο των 250 ευρώ. Αυτό θα μπορεί να γίνει από τη στιγμή που θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.
2. Οσοι δεν συμμορφωθούν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του οχήματός τους. Συγκεκριμένα, από 15/7 και μετά το παράβολο θα κλιμακώνεται: 100 ευρώ έως 250 κ.εκ., 200 ευρώ από 250 έως 1.000 κ.εκ. και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού.
3. Οσοι κατέβαλαν το πρόστιμο, αυτό θα τους επιστραφεί στο ακέραιο, εφόσον βέβαια ασφαλίσουν το όχημά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 6.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έσπευσαν να πληρώσουν τις προηγούμενες ημέρες το πρόστιμο.
4. Οσοι έχουν λάβει ειδοποιητήριο λόγω λάθους, για να γλιτώσουν τελικά την ταλαιπωρία και να μη μεταβούν στη ΔΟΥ -εφόσον είναι ασφαλισμένα τα ΙΧ τους- θα πρέπει απλώς να αγνοήσουν την ειδοποίηση.
Τι ισχύει για τα αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί
Οσοι έχουν δηλώσει την κλοπή του οχήματός τους και έλαβαν ειδοποιητήριο, ενδεχομένως να πρέπει να μεταβούν στις περιφέρειες και στο υπουργείο Μεταφορών με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού μπορεί να μην έχει καταχωρηθεί η κλοπή. Αυτοί που δεν θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία είναι όσοι δεν είχαν δηλώσει την κλοπή του οχήματός τους. Αυτοί θα πρέπει να μεταβούν στις περιφέρειες και στα αστυνομικά τμήματα.
Τι ισχύει με τους κληρονόμους
Τα στοιχεία δείχνουν πως πλέον 70.000 αποβιώσαντες δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας. Κάτι που σημαίνει ότι οι κληρονόμοι δεν δήλωσαν στην εφορία το γεγονός, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ανασφάλιστα τα οχήματα και προφανώς χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις οι κληρονόμοι πρέπει να μεταβούν στο μητρώο των εφοριών για να δηλώσουν τον θάνατο και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το όχημα. Δηλαδή, εάν θα καταθέσουν τις πινακίδες θέτοντάς το σε ακινησία ή θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, καθώς και ασφάλιστρα.
- Προηγούμενο ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα παροχής εκπτώσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Επόμενο Γρεβενά:Ημερίδα με θέμα Καλές Πρακτικές Τηλεθερμάνσεων από Βιομάζα σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο