ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Τί λένε οι αστυνομικοί Δυτικής Μακεδονίας για το προσφυγικό

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κοινό Δελτίο Τύπου

Στην Κοζάνη την 08 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς & Φλώρινας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ.Δημοσθένη ΧΡΗΣΤΟΥ προκειμένου τον ενημερώσουμε για τα τρέχοντα προβλήματα των αστυνομικών της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και αφού ανταλλάχθησαν ευχές για την καινούρια χρονιά αναλύθηκαν διεξοδικά εκ μέρους των παρισταμένων Ενώσεων τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες μας με κύριο θέμα συζήτησης τη διάθεση των Διμοιριών Υποστήριξης προς ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών εκτός Δυτικής Μακεδονίας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο να διατάσσονται οι Διμοιρίες Υποστήριξής να μεταβούν σε για εκτέλεση υπηρεσίας σε όμορες Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις μόλις δυο ημέρες πριν και σε χρόνο που έχει ήδη ανακοινωθεί η εβδομαδιαία υπηρεσία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους μας αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι δυο τελευταίες μετακινήσεις των Διμοιριών Υποστήριξης, την περασμένη εβδομάδα, σε Βέροια και Ιωάννινα για ποδοσφαιρικούς αγώνες των τοπικών ομάδων που είχαν προγραμματιστεί μέσα Δεκεμβρίου, πλην όμως οι διαταγές προς ενίσχυση εκδόθηκαν μόλις δυο ημέρες πριν τους αγώνες.
Είναι πασιφανές ότι καταστρατηγείται το Π.Δ. 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ. 173/2013 που προβλέπεται ρητά ότι «….Η υπηρεσία ανακοινώνεται, υποχρεωτικά, σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι την 14.00 ώρα κάθε Παρασκευής και καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας ήτοι από την 06.00 ώρα της επόμενης μέχρι την 06.00 ώρα της μεθεπόμενης Δευτέρας, δυνάμενη πάντως να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, εφόσον σοβαρές ή επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν….» καθώς και η Διαταγή με αριθ. πρωτ. 1647/15/494683 από 18/3/2015 του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας που το υπενθύμιζε.
Σε καμία απο τις παραπανω μετακινησεις των Διμοιριών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η επίκληση ότι ζητήθηκαν εκτάκτως λόγω σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών καθώς και στις δυο περιπτώσεις η μια Διμοιρία χρησιμοποιήθηκε ως «εφεδρική» .
Αδιαμφισβήτητα τις περισσότερες φορές η μετακίνηση των Διμοιριών Υποστήριξης αλλά και άλλων αστυνομικών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη και αυτό είναι κατανοητό από τους συναδέλφους. Όμως αυτό που δεν είναι κατανοητό αλλά και καθίσταται κατακριτέο και ανεπίτρεπτο, είναι το πώς η Διοίκηση δεν προνοεί για την έγκαιρη έκδοση απαιτούμενων διαταγών τηρώντας το Π.Δ. 173/2013 (Εβδομαδιαία Υπηρεσία) καθώς τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια είναι προγραμματισμενα και δεν αποτελούν κάποιο έκτακτο γεγονός
Ζητάμε τα αιτήματα και διαταγές για ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών, εκτός Δυτικής Μακεδονίας, να εκδίδονται σε εύλογο χρόνο προκειμένου οι Υπηρεσίες να τις συμπεριλαμβάνουν στην εβδομαδιαία υπηρεσία ώστε μετακινήσεις των συναδέλφων μας να γίνονται προγραμματισμένα.

Οι προσπάθειες όλων μας για διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας συνεχίζονται με κάθε τρόπο.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δ.Σ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Παναγιώτης ΒΑΖΟΥΡΑΣ
Γρηγόριος ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Θωμάς ΝΑΤΣΗΣ
Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

Αγίου Κοσμά 4
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com