ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τι είπε ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης – Όλη η αλήθεια για τον Δήμο Γρεβενών

Ο Δήμαρχος Γρεβενών χτες στην διακαναλική συνέντευξη μίλησε για το θέμα της πορείας μέχρι τώρα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Τόνισε πως η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι αρκετά δυσχερής και ο κύριος στόχος είναι να ξεπληρωθούν τα χρέη που ήδη έχει, αλλά να γίνουν και νέα έργα.

Θα προσληφθεί  ένα άτομο για την δημοτική αστυνομία και τρείς σχολικοί φύλακες. Ακόμη η συνεργασία του δήμου με την περιφέρεια φένεται να είναι καλή. Τα έργα που έγιναν  ήδη είναι το γεφυράκι στο Καστράκι, οι ράμπες για τα ποδήλατα σε διάφορα σημεία της πόλης, τα αυτοκινητακια στο κυκλοφοριακό πάρκο και το κοινωνικό φροντιστήριο όπου λειτούργησε χάρη στην βοήθεια και των ιδιωτικών φροντιστηρίων τα οποία Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά. Όσο για τα προβλήματα που συνεχίζουν να είναι στο προσκήνιο ο κ.Δασταμάνης αναφέρθηκε στο καθένα ξεχωριστά. Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είπε πως οι αιτήσεις που  έγιναν ήταν 1049 απο τις οποίες οι 500 εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν οι 4 δόσεις από τις 6. Απο το υπουργείο απορρίφθηκαν 229 αιτήσεις και θα επανεξετασθούν. Οι 168 ήταν από αλλοδαπούς και αναμένεται έγκριση αυτών. Άρα όπως φαίνεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πετυχαίνει.

Στο θέμα του γηπέδου τέννις ο Δήμαρχος είπε ότι θα παραδοθεί την Παρασκευή 5/6/15 για χρήση από τους πολίτες, καθώς και η τοποθέτηση ταρτάν στο δημοτικό στάδιο τελειώνει σε 20 μέρες. Η  παράδοση όμως θα γίνει μέχρι τις 20 Ιουλίου το αργότερο. Το κολυμβητήριο δεν θα ανοίξει αν δεν τεθούν τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας καθώς στην προσπάθεια του Δημάρχου να διαπιστώσει τι προβλήματα υπήρχαν ,είδε οτι εκτός του προβλήματος  του καυστήρα, υπήρξε και ακατάλληλο νερό στην πισίνα μετά από λήψη για μικροβιολογικό έλεγχο. Έτσι θα δοθούν επιπλέον για την επίλυση του θέματος άλλα 10000 ευρώ .

Επόμενο θέμα ήταν οι παιδικές χαρές. Στον Μερά λοιπόν θα λειτουργήσει η παιδική χαρά μέχρι μέσα Ιουλίου και άλλες δύο μέσα στο επόμενο έτος. Αυτός είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής. Οι αποψηλώσεις στα χωριά δόθηκαν σε εργολάβους και αν αυτό το σχέδιο αποδώσει θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Υπάρχει επίσης πρόβλημα στην πλατεία με την ροή των αυτοκινήτων και ο Δήμαρχος έκανε έκκληση σε όλους τους δημότες να σέβονται τον χώρο και να μην περνάνε με τα αυτοκίνητα τους μέσω αυτής. Τα ΚΤΕΛ θα μεταφερθούν στο αμαξοστάσιο του Δήμου για να αποσυμφορηθεί η πόλη.

Τα ταξί θα μεταφερθούν γιατί υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα τουριστικά λεωφορεία. Όσο για την φοιτητική εστία υπήρξε πρόβλημα με την ιδιοκτησία του κτηρίου που ανοίκει στον δήμο και δεν μπορεί να το συντηρήσει οπότε μέσω ενεργειών προς το αρμόδιο  υπουργείο θα γίνει η μεταφορά κτηρίου στο ΤΕΙ όπου έχει τα απαραίτητα χρήματα κι έτσι θα λυθεί κι αυτό το ζήτημα. Τα ΚΕΠ θα μεταφερθούν σε κτήριο του δήμου για οικονομικούς λόγους. Ο Δήμος θέλει να προχωρήσει σε κατασκευή δεξαμενών καυσίμων  με κόστος 60.000 ευρώ με στόχο την καλυτέρευση τιμών πετρελαίου κατά 0.20 λεπτά το λίτρο φθηνότερο. Το στρατόπεδο θα παραμείνει  στα Γρεβενά και δεν πρόκειται να κλείσει. Για το θέμα με τα ιαματικά νερά Κυβωτού, πάρθηκαν δείγματα από το χώρο. Για την κατασκευή πολεμικού μουσείου ο δήμος αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα κι έτσι για την κατασκευή του πρέπει να τα διαθέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε περίπτωση ματαίωσης ο Δήμαρχος πρότεινε ως εναλλακτική λύση την κατασκευή αρχαιολογικού μουσείου.

Επίσης προχωρά η ίδρυση λαογραφικού μουσείου πίσω από την αστυνομία στην οποία λείπει μόνο η μουσειολογική μελέτη. Για τα οδικά προβλήματα  θα δαπανηθούν από τον δήμο τα επόμενα 3 χρόνια 500.000 ευρώ με ανοιχτή δημοπρασία. Ο Δήμαρχος μίλησε και για τα προβλήματα των επιχειρήσεων τονίζοντας πως βρίσκονται οικονομικά βουλιαγμένες. Ποιο συγκεκριμένα για την Δ.Ε.Κ.Ε.Γ υπήρξαν  ελλείμματα κι έτσι η δικαιοσύνη θα κρίνει το αποτέλεσμα. Για την Α.Ν.Γ.Ρ.Ε, είπε πως μεταφέρθηκε στους Μαυραναίους για εξοικονομηση ενοικιου. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τα οικονομικά της προβλήματα.

Για τον δρόμο Γρεβενών-Βασιλίτσας υπάρχει πρόβλημα με τις μελέτες λόγω οφοιλούμενων χρημάτων σε μελετητές το ποσό των 240000 ευρώ. Γίνεται προσπάθεια για αποπληρωμή των μισών έστω χρημάτων. Για την Α.Ν.Δ.Η.Γ κοινώς Σφαγεία τα χρέη ανέρχονται στις 800.000 ευρώ και τα έσοδα στα 100,000 ευρώ ετησίως με έξοδα 200000 ευρώ σε μισθούς. Προφανώς η λειτουργία θα γίνει από εδώ και στο εξής με 5  εργαζόμενους. Η Δ.Ε.Κ.Ε.Γ. θα μπει σε μια καλή σειρά τα επόμενα 2 χρόνια. Τέλος η ΔΕΥΑΓ έβγαλε σε δημοπρασία τον καθαρισμό δεξαμενών όλου του Δήμου. Από εδώ και πέρα για κάθε καθαρισμό που θα γίνεται θα υπάρχει υπογραφή του προέδρου. Η ποιότητα του νερού πλέον φαίνεται ικανοποιητική.

Οι φυλακές οφείλουν 500.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΓ . Ο υπουργός άκουσε το πρόβλημά μας και μας έστειλε 65000 ευρώ. Παράλληλα , έδωσε εντολή να επιλυθεί το πρόβλημα. Το νοσοκομείο έχει οφειλές στην ΔΕΥΑΓ αλλά δείχνει ενδιαφέρον για την εξόφληση . Πρέπει να βρεθεί λύση διαφορετικά η εταιρεία βαδίζει σε κακό δρόμο. Το χρέος για την ΔΕΥΑΓ είναι 5500000 ευρώ και οι απλήρωτοι λογαριασμοί πάνω απο 1000000 ευρώ. Κλείνοντας ο Δήμαρχος είπε πως η λύση θα βρεθεί αρκεί να βοηθήσει και το κράτος, όσον αφορά τα πρόστιμα από το ΣΔΟΕ των προηγούμενων ετών.

Ρεπορτάζ :Λάζαρος Μαντζάνας 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ