Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Σημανδράκος για το κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ- ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση(βίντεο) )

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στην πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοικηση και τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο νόμο που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα, ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης τοποθετείται με παρατηρήσεις και προτάσεις. Αυτό που μονοπωλεί τις συζητήσεις της σημερινής ημέρας είναι το νέο εκλογικό σύστημα, αφού καθιερώνεται όπως όλα δείχνουν το σύστημα της απλής αναλογικής, καθώς και οι αλλαγές στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, του κ. Π. Σκουρλέτη, οι εκλογές θα διεξαχθούν τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019 με το σύστημα της απλής αναλογικής. Θεωρώ πως μέχρι την υποβολή του νομοσχεδίου για ψήφιση, πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος ώστε να εντοπιστούν τα τρωτά σημεία του νομοσχεδίου και συγχρόνως να προταθούν λύσεις που θα εξαλείψουν παθογένειες και προβλήματα στο μέλλον. Με το κλείσιμο του Συνεδρίου, και ακούγοντας όλες τις απόψεις, εκτιμώ πως θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι ώστε να διατυπώσουμε τις θέσεις μας. 

Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ- ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στην πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ για τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοικηση και τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο νόμο που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα, ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης τοποθετείται με παρατηρήσεις και προτάσεις. Αυτό που μονοπωλεί τις συζητήσεις της σημερινής ημέρας είναι το νέο εκλογικό σύστημα, αφού καθιερώνεται όπως όλα δείχνουν το σύστημα της απλής αναλογικής, καθώς και οι αλλαγές στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, του κ. Π. Σκουρλέτη, οι εκλογές θα διεξαχθούν τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019 με το σύστημα της απλής αναλογικής. Θεωρώ πως μέχρι την υποβολή του νομοσχεδίου για ψήφιση, πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος ώστε να εντοπιστούν τα τρωτά σημεία του νομοσχεδίου και συγχρόνως να προταθούν λύσεις που θα εξαλείψουν παθογένειες και προβλήματα στο μέλλον. Με το κλείσιμο του Συνεδρίου, και ακούγοντας όλες τις απόψεις, εκτιμώ πως θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι ώστε να διατυπώσουμε τις θέσεις μας.

Gepostet von Ευάγγελος Σημανδράκος am Mittwoch, 18. April 2018

Στο πλαίσιο του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ- ΕΝΠΕ που ξεκίνησε πριν λίγο για το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι:
– Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019.
– Καθιερώνεται το σύστημα της απλής αναλογικής.
-Επίσης θα προβλέπεται ενιαίο ψηφοδέλτιο για κοινότητες με πληθυσμό έως τους 500 κατοίκους.
-Οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που θα προκύψουν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν ως Αντιδημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες αντίστοιχα, υποψηφίους από τους νικηφόρους συνδυασμούς ή από όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα συγκροτούν την κυβερνώσα πλειοψηφία.
– Θα προβλέπεται η δυνατότητα διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων.
– Τίθεται σε λειτουργία ο θεσμός του Επόπτη Νομιμότητας για τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.
– Συστήνεται διαρκή επιτροπή ελέγχου αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο του Υπουργείου που θα μελετά τις επιδράσεις που θα έχουν οι εκάστοτε νομοθετικές παρεμβάσεις. -Δίνεται η δυνατότητα σύστασης εταιριών ειδικού σκοπού για τον τομέα της Κοινής Ωφέλειας.
– Συγκεκριμενοποιούνται οι αρμοδιότητες των ΟΤΑ ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε Επιτροπές να λαμβάνουν Αποφάσεις προς αποσυμφόρηση του έργου των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5