Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Alpha Bank
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΜΒΟΛΙΟ

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Θέμης Μουμουλίδης: Συνέντευξη ποταμός του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – Μίλησε για όλους και για όλα

???????????????????

Συναντήσαµε τον βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέµη Μουµουλίδη στο «Low Profile whisky bar», στη Στοά Μπολάνη του Συντάγµατος. Σε µια ενδιαφέρουσα συζήτηση µάς αποκάλυψε την προοπτική εξόδου από τα μνηµόνια, αλλά και αν στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργάζονταν ποτέ µε την κεντροαριστερά. Ο καταξιωµένος σκηνοθέτης επίσης εξήγησε γιατί δεν δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει κάνει µπάφο.
Είσαι από τους βουλευτές που µιλούν µε ειλικρίνεια. Πιστεύεις ότι είπε ποτέ ψέµατα ο Αλ. Τσίπρας; ∆εν θα πρέπει να ζητήσει γι’ αυτά µια συγγνώµη, για να διαφέρετε από τους άλλους;
Νοµίζω ότι το πολιτικό σύστηµα των τελευταίων 40 ετών θα έπρεπε να έχει ήδη ζητήσει συγγνώµη. Αυτή η κυβέρνηση προχωράει µε βάση ένα πρόγραµµα και αντιµετωπίζει κάθε φορά καινούργια δεδοµένα λόγω των απαιτήσεων των δανειστών. ∆εν τίθεται θέµα ψεύδους ή αλήθειας, αλλά ρεαλισµού. Η χώρα το 2018 θα έχει δηµιουργήσει στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο µέλλον.
Θα βγούµε τελικά από τα μνηµόνια τον Αύγουστο;
Τον Αύγουστο θα βγούµε από την επιτροπεία των δανειστών. Θα µπορούµε να βγούµε στις αγορές και να έχουµε µεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Από τον Αύγουστο του 2018 θα µπορούµε να εφαρµόζουµε σηµαντικές κυβερνητικές πολιτικές, για τις οποίες σήµερα αδυνατούµε, λόγω του μνηµονίου.
Θα µπορούσατε να συνεργαστείτε µε την κεντροαριστερά για να κάνετε κυβέρνηση, σε περίπτωση που διακοπεί η συνεργασία µε τους ΑΝΕΛ;
Είναι στην κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ οι διευρύνσεις και οι συνεργασίες. Αυτό το έχουµε κατακτήσει. Μέσα από συνεργασίες φτάσαµε στη διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι, σηµαντικά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλες δηµοκρατικές δυνάµεις συµµετέχουν στο κοινό µας εγχείρηµα. Μένει τώρα η κεντροαριστερά να αποφασίσει µε ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται να συνεργαστεί µε σαφήνεια στην προοπτική της επόµενης, δηµοκρατικής, αισιόδοξης ηµέρας. Περιµένουµε µε ενδιαφέρον τις επιλογές της ηγεσίας της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης, στην οποία ανήκει και η επιλογή. Θα επιλέξει αριστερή-κοινωνική πορεία ή οριστική επικράτηση νεοφιλελεύθερων επιλογών;
Εσύ, ένας καταξιωµένος σκηνοθέτης, τι δουλειά έχεις στη Βουλή;
Πιστεύω ότι οι δηµιουργοί οφείλουν να συµµετέχουν ενεργά στα κοινά. Η πολιτική έχει άµεση σχέση µε την τέχνη, αφού και η πολιτική απαιτεί συγκροτημένη σκέψη, όραμα, όνειρο και οργανωτικές ικανότητες.
Σε ποια ταινία θα έβαζες πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα;
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ και χρόνια ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου. Προσωπικότητα χαρισματική, που θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμη, υπηρετώντας την υπόθεση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Τι ετοιμάζεις αυτή την περίοδο;
Ένα πολιτικό καμπαρέ με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Ιωάννη Παπαζήση. Μια διαδρομή στην ιστορία του 20ού αιώνα, μια αναφορά στην άνοδο του φασισμού και στην πτώση αξιών και ιδεών, με αντίστοιχες μουσικές και τραγούδια. Η πρεμιέρα γίνεται στις 15 Ιανουαρίου, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Τηλεόραση βλέπεις; Σου αρέσει;
Από άποψη βλέπω ελάχιστα τηλεόραση. Δυστυχώς η τηλεόραση έχει διαμορφώσει ένα λάθος τοπίο στην ελληνική ζωή. Είναι ένα μέσο που, ενώ ξεκίνησε δημιουργικά, σήμερα βλάπτει ακόμη και τον εαυτό του. Δεν υπάρχει αισθητικό αποτύπωμα. Αντίθετα, είναι εμφανής μια προσπάθεια ιδεολογικής επικράτησης. Όσοι πίστεψαν πως επρόκειτο για γη της επαγγελίας διαψεύστηκαν. Καθένας μπορεί να διατηρεί την καθαρότητά του, τη γοητεία και την ομορφιά του, να κάνει οποιοδήποτε επάγγελμα και να είναι και σταρ και πολύ σημαντικός, χωρίς την τηλεόραση. Η ιδιωτική τηλεόραση δημιούργησε προσδοκίες, 20.000 άνεργους ηθοποιούς και χιλιάδες δημοσιογράφους. Εάν η ελληνική τηλεόραση δεν επαναπροσδιορίσει τη λειτουργία της -πράγμα που κάνει ο σχετικός νόμος-, τότε δεν έχει ουσιαστικό μέλλον.
Τι μπορεί να σε βγάλει από τα ρούχα σου;
Με ενοχλούν οι υποκριτές, κυρίως οι «θρησκευόμενοι» υποκριτές. Είναι μια κατηγορία ιδιοτελών ανθρώπων που είναι επικίνδυνη για την κοινωνία.
Πιστεύεις στον Θεό;
Πιστεύω σε έναν θεό.
Σε ποιον;
Δεν μπορώ να τον ονομάσω. Υπάρχει ένα πλάσμα στον πλανήτη το οποίο έχει ζήσει εκατομμύρια χρόνια. Ζει ακόμα και σήμερα. Γνωρίζει την ιστορική διαδρομή του ανθρώπινου είδους. Ωστόσο, εμείς, εικάζοντας την ύπαρξή του, δεν θα το ανακαλύψουμε ποτέ.
Όταν σε ρωτάνε αν είσαι χριστιανός ορθόδοξος, τι απαντάς;
Τίποτε. Ακούω, δεν απαντώ. Όπως δεν ασχολήθηκα με τη γέννησή μου, έτσι δεν ασχολούμαι και με τον θάνατό μου. Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη ενός θεού από τον φόβο του θανάτου. Η θρησκεία έρχεται να εξαγνίσει τον φόβο του θανάτου. Πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες συμφωνούν πως η καλύτερη θρησκεία είναι αυτή της αλληλεγγύης και της βοήθειας των αδύναμων κοινωνικά, της έντιμης και ανθρώπινης συναναστροφής, της πίστης και της πάλης για έναν καλύτερο κόσμο.
Είσαι υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
Μου λείπει ένα κομμάτι στο παζλ του θέματος αυτού. Δεν είναι κάτι που έχει ωριμάσει ούτε στην ελληνική κοινωνία ούτε μέσα μου. Χρειάζεται χρόνος. Θεωρητικά, κάποιος θα μπορούσε να πει «ναι σε όλα». Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ σημαντικά και ειλικρινή βήματα στο κεφάλαιο των ομόφυλων ζευγαριών.
Πώς σου φαίνεται το ότι πολλά πρόσωπα της Εκκλησίας μιλούν άσχημα για τους ομοφυλόφιλους;
Αρχή της χριστιανικής θρησκείας είναι η αγάπη και ο σεβασμός στον πλησίον. Είναι αδιανόητο κάποιοι να κηρύσσουν το μίσος. Διαφωνώ με οποιαδήποτε κραυγή υστερίας ακούγεται σε σχέση με το φύλο ή με τις ερωτικές επιλογές που κάνει κάθε άνθρωπος. Πληρώνουν το ίδιο και οι ομοφυλόφιλοι και οι ετεροφυλόφιλοι. Η ζωή είναι πολύ δύσκολη και σκληρή για να την αδικούμε μέσα από σχήματα και δόγματα που διεκδικούν το αλάθητο και την απόλυτη αλήθεια.

Τις προάλλες ο Κώστας Μπακογιάννης παραδέχτηκε στην «Ελληνοφρένεια» ότι έχει κάνει μπάφο. Εσύ έχεις κάνει;
Ναι. Και δεν το θεωρώ έγκλημα. Είναι μια εμπειρία που έχει γευτεί μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Βέβαια, αν ρωτήσουμε, οι περισσότεροι θα το αρνηθούν. Είναι κι αυτό μια εκδοχή του «παράδοξου» της ελληνικής πραγματικότητας.
Είσαι ερωτευμένος;
Κάθε μέρα. Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς έρωτα; Ωστόσο, έρωτας δεν είναι απαραίτητα η αναφορά σε έναν άλλο άνθρωπο. Έρωτας είναι και η τρέλα και ο τρόπος που θα περπατήσεις, ο τρόπος που θα πιεις ένα ποτό. Είναι η τέχνη της επιβίωσης σε εποχές κρίσης. Η ζωή είναι έρωτας.

Φωτογραφία ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 20174

 

 

 

 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/themis-moumoulidis-vouleftis-siriza-ne-echo-kani-mpafo

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ευχαριστήριο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Έξι γίδες και 1 τράγος
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Καπετάν Λουκά 1
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- 13ης Οκτωβρίου 84
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ