Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Θα έχουν και συνέχεια τα σεμινάρια εκλαϊκευμένης γεωλογίας

Τη γεωλογία και τη γεωμορφολογία των δύο μεγάλων βουνών του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου, του Σμόλικα και της Τύμφης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια πεδίου εκλαϊκευμένης γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου- Αώου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

Στον Σμόλικα, από το Καταφύγιο Παλιοσελίου έως τη Δρακόλιμνη, στις 23 Ιουνίου αναπτύχθηκε η θεματική ενότητα «Οι οφιόλιθοι και η ιδιαίτερη γεωλογία του Σμόλικα», ενώ στην Τύμφη, κατά μήκος της χαράδρας του Βίκου, στις 29 Ιουνίου αναπτύχθηκε η θεματική ενότητα «Η ιδιαίτερη γεωλογία & γεωμορφολογία της χαράδρας του Βίκου».

Στον Σμόλικα οι συμμετέχοντες έμαθαν για όλες τις διεργασίες που συντελέστηκαν στο εσωτερικό και στην επιφάνεια της γης, οι οποίες και οδήγησαν στον σχηματισμό του δεύτερου σε ύψους βουνού της χώρας μας, ενώ κατά τη διάσχιση της χαράδρας του Βίκου μπροστά στα μάτια των συμμετεχόντων ξεδιπλώθηκε ολόκληρη η «πρόσφατη» ιστορία της γης από τον σχηματισμό των δολομιτών στη βάση του φαραγγιού έως και τους νεότερης ηλικίας ασβεστόλιθους των κορυφών της Τύμφης. Παράλληλα, δόθηκαν ερμηνείες και επεξηγήσεις για το πολύπλοκο υδρολογικό δίκτυο της Τύμφης και τον μηχανισμό τροφοδοσίας των πηγών στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Την παρουσίαση της γεωλογίας και γεωμορφολογίας ανέπτυξαν οι γεωλόγοι δρ. Ευάγγελος Νικολάου και δρ. Παναγιώτης Πάσχος από την περιφερειακή μονάδα Ηπείρου Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ενώ τη σύνδεση της γεωποικιλότητας με τη βιοποικιλότητα ανέπτυξε ο δρ. βιολόγος της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ- Γεωπάρκο Βίκου- Αώου Χαρητάκης Παπαϊωάννου.

Τα σεμινάρια πεδίου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων απευθύνονται σε άτομα που απασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με επαγγέλματα που σχετίζονται με τον γεω-τουρισμό (συνοδοί βουνού, οικο-ξεναγοί κά), καθώς και σε πολίτες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την πλούσια γεω-ποικιλότητα και βιοποικιλότητα του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου. Κύριος στόχος είναι η ερμηνεία με κατανοητό και σαφή τρόπο των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν στη γη.

Η διοργάνωση έγινε από την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ, ως φορέας λειτουργίας του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου, και η ανάπτυξη των θεμάτων από ειδικούς επιστήμονες. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατάφεραν να παρευρίσκονται στα σεμινάρια, καλούνται να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Γεωπάρκου για παρόμοιες εκδηλώσεις σχετικά με τις ιδιαίτερες αξίες του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου εντός του 2021.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ