ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι δήμοι Καστοριάς και Γρεβενών οι μοναδικοί που δεν έχουν φιλαρμονική

Χθες Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 3.00μμ γονείς και μαθητές αλλά και ο ίδιος προσωπικά, παραδώσαμε τις στολές και τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς που είχαμε στην κατοχή μας στο χώρο του ΔΗΝΑΚ που στεγάζεται η υπηρεσία του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς μιας και για δεύτερη φορά στην θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής Κορεντσίδη παύει η λειτουργία της για πολλούς μήνες.
Τον περασμένο Ιούνιο του 2021 τελείωσαν οι ώρες διδασκαλίας της σύμβασης του Αρχιμουσικού και αντί να γίνουν ενέργειες για διάθεση νέων και συνέχιση της λειτουργίας της, το ΔΣ του Νομικού Προσώπου με πρόεδρο τότε τον Σάκη Ρημο (νυν αντιδήμαρχο τουρισμού) απεφάσισε την αναστολή λειτουργίας της για το καλοκαίρι και έκτοτε παρέμεινε κλειστή ως σήμερα.
Στις 1 Νοεμβρίου του 2021 οι γονείς και μαθητές της Φιλαρμονικής είχαν κοινοποιήσει δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας προς την δημοτική αρχή και την διοίκηση του Νομικού Προσώπου που σήμερα πρόεδρος είναι ο κ. Νίκος Αλεξανδρίδης για το κλείσιμο της φιλαρμονικής όμως δεν έλαβαν καμία απάντηση ως τώρα γεγονός που όξυνε την υπάρχουσα δυσαρέσκειά τους για την σιωπηρή, αδικαιολόγητη αλλά και έμπρακτη διάλυση του διδακτικού και καλλιτεχνικού έργου της Φιλαρμονικής από την κακή διαχείριση των αρμόδιων υπευθύνων.
Η Καστοριά πλέον μαζί με τα Γρεβενά είναι οι μοναδικές πόλεις που δεν διαθέτουν Φιλαρμονική ενεργή στην Δυτική Μακεδονία. Η νέα δημοτική αρχή το 2019 παρέλαβε έτοιμη φιλαρμονική με 43 μαθητές και σήμερα είναι διαλυμένη, χωρίς εδώ και δύο χρόνια να έχουν γίνει ενέργειες για την υποστήριξη της ποιοτικής λειτουργίας της και με δύο κλεισίματα μέχρι σήμερα.
Είναι σημαντικό να λεχθεί ότι τον Οκτώβριο του 2019 είχε λήξει η σύμβαση μου, και με άφησαν 4 μήνες να διδάσκω χωρίς να πληρώνομαι με την υπόσχεση ότι θα με κάλυπταν με νέα σύμβαση για το έργο που προσέφερα κάτι που δεν έγινε τότε και τον Ιανουάριο του 2020 σταμάτησα να διδάσκω. Για αυτούς τους μήνες που έμεινα χωρίς σύμβαση και δίδασκα δεν πληρώθηκα. Νέα σύμβαση μου έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 με μειωμένη την παρεχόμενη ώρα διδασκαλίας σε σχέση με τις προηγούμενες συμβάσεις που είχα και τελικά η Φιλαρμονική λειτούργησε στις 1 Νοεμβρίου του 2020 γιατί δεν έβρισκαν χώρο να στεγάσουν τα μαθήματα της μουσικής.
Εν τέλει οι ώρες αυτής της σύμβασης εξαντλήθηκαν όπως είπα τον περασμένο Ιούνιο του 2021. Πέρα από αυτό δεν έγιναν ενέργειες για την αγορά πρόσθετων στολών και μουσικού εξοπλισμού, ούτε και η οριστική στέγασή της φιλαρμονικής σε ικανό και κατάλληλο χώρο ειδικά διαμορφωμένο αλλά προσωρινά την στεγασαν στο παλιό και ερειπωμένο κτήριο που λειτουργούσε ο Β’ Παιδικός Σταθμός (Παλαιό Νοσοκομείο) χωρίς καμία ειδική διαμόρφωση.
Δεδομένων των παραπάνω αντίξοων συνθηκών οι μαθητές και οι γονείς της φιλαρμονικής δεν έχουν πλέον κουράγιο να συνεχίσουν να μετέχουν σε μια Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς που οι υπεύθυνοι διαχειριστές τους δεν τους θέλουν και τους απαξιώνουν.
Ιωάννης Κωνσταντίνος Τσακιρίδης
Αρχιμουσικός

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ