Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τέλη Απριλίου η έναρξη κατασκευής του mega – φωτοβολταϊκού 200 MW της ΔΕΗΑΝ στην Πτολεμαίδα – Έως τον Αύγουστο το κοινό σχήμα με RWE

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του mega – φωτοβολταικού της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαίδα, ύψους 110 εκατ. ευρώ και ισχύος 200 MW.

Εκκρεμούν μια σειρά από προπαρασκευαστικές διαδικασίες, οι οποίες υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου η Mytilineos – ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί η ΜΕΤΚΑ EGN, τμήμα πλέον της εταιρείας- να ξεκινήσει τις εργασίες στο μεγαλύτερο τμήμα του cluster φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 230 MW που «χτίζει» η ΔΕΗΑΝ στην Δ.Μακεδονία.

Πιο βαθιά στον χρόνο τοποθετείται η έναρξη εργασιών στο έτερο μεγάλο φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ, αυτό της Μεγαλόπολης, ισχύος 50 MW. Εδώ οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν κάπου εντός του Ιουνίου.

Εξελίξεις υπάρχουν και γύρω από το εμβληματικό deal της ΔΕΗΑΝ με την RWE, όπου και θα ενταχθούν φωτοβολταϊκά, συνολικής ισχύος 2 GW και αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, όταν θα κατασκευαστούν.

Το κοινό σχήμα αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να έχει συσταθεί τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο με τις δύο πλευρές να βρίσκονται αυτή την στιγμή στην φάση επίλυσης σειράς διαδικαστικών και νομικών θεμάτων, τα οποία δεν είναι λίγα.

Στο ερώτημα, ποια έργα θα εισφέρει η κάθε μια από τις δύο πλευρές στο κοινό σχήμα, η απάντηση είναι ότι η συζήτηση αυτή είναι ακόμη πρώιμη. Στην παρούσα φάση, ΔΕΗΑΝ και RWE συζητούν λειτουργικά ζητήματα, όχι το τι θα εισφέρει η κάθε πλευρά σε άδειες έργων.

Είναι γνωστό ότι ο κάθε ένας από τους δύο εταίρους θα συμμετάσχει στο σχήμα με έργα 1 GW και με τα μεν projects της ΔΕΗ να αφορούν τις άδειες φωτοβολταϊκών σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη, τα δε της RWEάδειες ή έτοιμα πάρκα που θα εξαγοράσει από την ελληνική αγορά, την οποία και «σκανάρει» εδώ και καιρό. Τέτοια έργα, που να μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο Υψηλής Τάσης, αναζητά ήδη η γερμανική εταιρεία ανάμεσα στα «βουνά» των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ΡΑΕ κατά τον κύκλο Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι στο νέο σχήμα, η ΔΕΗ θα κατέχει μειοψηφική συμμετοχή 49% και οι Γερμανοί το 51%, για λόγους που αφορούν τη διαθεσιμότητα των κεφαλαίων, στρατηγική που έχει ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει η ελληνική επιχείρηση και στις επόμενες συνεργασίες που θα κάνει με εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ