Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Alpha Bank
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΜΒΟΛΙΟ

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Τα πρώτα σημάδια ενός κινητήρα που καταρρέει (Φωτογραφίες)

Εντοπίζοντας εγκαίρως τις πρώτες αρρυθμίες ενός κινητήρα μπορούμε να γλιτώσουμε χρόνο, χρήμα και αρκετές… δόσεις ταλαιπωρίας.

O κινητήρας ενός αυτοκινήτου δεν είναι άτρωτος. Τουναντίον, αποτελεί μια από τις πλέον… ευάλωτες και ταυτόχρονα ζωτικές μονάδες ενός τετράτροχου, απαιτώντας τη φροντίδα και την προσοχή όλων μας.

Ακόμα, λοιπόν, και στην περίπτωση που η τύχη μας εγκαταλείψει, υπάρχει ο χρόνος και ο τρόπος ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, όχι μόνο εντοπίζοντας εγκαίρως τα πρώτα σημάδια ενός κινητήρα που καταρρέει αλλά και προχωρώντας χωρίς καθυστέρηση στην ενδεδειγμένη επισκευή.

Καυσαέρια

Η ποσότητα, η οσμή και το χρώμα των καυσαερίων που εκλύει ένα αυτοκίνητο αποτελούν ενδείξεις της σωστής λειτουργίας του κινητήρα. Αν λοιπόν εντοπίσετε κάποια διαφορά σε κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά τότε είναι πολύ πιθανόν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας να έχει υποστεί κάποια λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή βλάβη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «μπλε» καπνού, ο οποίος επί της ουσίας μαρτυρά ότι στον θάλαμο καύσης του κινητήρα περνά ποσότητα λαδιού.

Ένας ακόμα εύκολος τρόπος ώστε να διαπιστώσετε, πριν φτάσετε στο συνεργείο, ότι ο κινητήρας αντιμετωπίζει πρόβλημα στεγανότητας είναι ο τακτικός έλεγχος της στάθμης των υγρών. Αν η στάθμη του ψυκτικού υγρού ή του λαδιού του κινητήρα μειώνεται χωρίς να παρατηρούνται διαρροές τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι στον θάλαμο καύσης δεν συχνάζει μόνο το μείγμα καυσίμου.

Ήχος κινητήρας 

Ο ήχος και ο κραδασμός που παράγει η λειτουργία ενός κινητήρα αποτελούν μια σαφή ένδειξη της υγείας του. Στην περίπτωση, λοιπόν, που οι ηχητικές ή οι κραδασμικές συνήθειές του αλλάξουν, τότε το πιθανότερο είναι ότι βρίσκεστε μπροστά σε μια εν τη γενέσει της βλάβη.

Το συνηθέστερο πρόβλημα το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε «ακούγοντας» τα όσα έχει να σας διηγηθούν οι κύλινδροι ενός κινητήρα είναι εκείνο της προανάφλεξης. Ένας «μεταλλικός» ήχος, ο οποίος συνηθίζει να μας επισκέπτεται στις χαμηλές στροφές λειτουργίας ενός κινητήρα, σηματοδοτώντας μια σοβαρή αρρυθμία στον κύκλο καύσης, στην οποία αν δεν δώσουμε σημασία θα καταλήξουμε με μια μόνιμη βλάβη στα έμβολα του κινητήρα.

Απώλεια ή διακοπές ισχύος 

Η αδυναμία του κινητήρα να αποδώσει τα… αναμενόμενα μπορεί εύκολα να εντοπιστεί αλλά και να αντιμετωπιστεί από ένα εξειδικευμένο συνεργείο. Συνήθως οφείλεται στη δυσλειτουργία του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου του κινητήρα ή σε κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα του ηλεκτρικού κυκλώματος.

Και στις δύο περιπτώσεις, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή του μπορεί να μας γλιτώσει από τα χειρότερα και να περιορίσει το κόστος επισκευής. Η αντικατάσταση του ενός φίλτρο καυσίμου, ή των σπινθηριστών μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι η ραθυμία του κινητήρα μπορεί να οφείλεται σε μια σοβαρότερη βλάβη.

Διακυμάνσεις στη θερμοκρασία νερού

Οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη διακύμανση στη θερμοκρασία νερού του κινητήρα μαρτυρά κάποιο πρόβλημα στο σύστημα-κύκλωμα ψύξης του. Κι αυτό γιατί σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα η θερμοκρασία νερού παραμένει σταθερή, ανεξαρτήτως του φορτίου του κινητήρα ή των κλιματολογικών συνθηκών.

Μετά τον πρώτο έλεγχο, λοιπόν, ότι στο ψυγείο βρίσκεται η απαραίτητη ποσότητα ψυκτικού υγρού και ότι ότι το βεντιλατέρ λειτουργεί, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο σημείο συντήρησης και επισκευής ώστε να διαπιστωθεί τι προκαλεί τις διακυμάνσεις στη θερμοκρασία νερού του κινητήρα.

Διαρροή υγρών 

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις και πολύ σκέψη ώστε να αντιληφθείς ότι οι κηλίδες λαδιού ή κάποιου άλλου υγρού κάτω από το αυτοκίνητό σου απαιτούν την προσοχή σου. Αν πρόκειται για λιπαντική ουσία και δη σκουρόχρωμη τότε η υγρό το οποίο έχει αρχίσει να σας εγκαταλείπει είναι το λάδι του κινητήρα. Αν πάλι η ουσία είναι άχρωμη και παχύρρευστη τότε πρόκειται για βαλβολίνη, πιθανότατα από το σύστημα μετάδοσης.

Ρελαντί

Η αδυναμία του κινητήρα να διατηρήσει σταθερό το ρελαντί αποτελεί ένα ακόμα σημάδι δυσλειτουργίας κάποιου υποσυστήματος. Αν η συχνότητα εμφάνισης του φαινομένου ενταθεί τότε θα πρέπει να αναζητήσετε και μάλιστα σύντομα τα αίτια του προβλήματος, ώστε να αποφύγετε τη πιθανότητα να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια δαπανηρή επισκευή.

Δυσκολία εκκίνησης

Πέρα από μια αδύναμη μπαταρία, ο κύκλος ζωής της οποίας οδεύει προς το τέλος, η δυσκολία έναυσης ενός κινητήρα , μπορεί να οφείλεται σε άλλα, σοβαρότερα αιτία. Η φθορά στη μίζα ή ακόμα και στην αντλία βενζίνης είναι μερικά από αυτά, τα οποία απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

Στην περίπτωση εκείνη, βέβαια, που η παλαιότητα ή χρήση της μπαταρίας δεν δικαιολογεί την πτώση της απόδοσής της, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος και στην απόδοση-λειτουργία του εναλλάκτη ώστε να διαπιστωθεί αν τροφοδοτεί με την απαιτούμενη ενέργεια το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ευχαριστήριο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Έξι γίδες και 1 τράγος
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Καπετάν Λουκά 1
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- 13ης Οκτωβρίου 84
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ