Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Τα προγράμματα της Τρ. Πειραιώς για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, στην 10η Διεθνή Έκθεση Zootechnia, 2 – 5 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 140.000 κτηνοτρόφοι με τις οικογένειες τους, από άκρη σε άκρη της χώρας, εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν κορυφαία γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα εξαιρετικής γεύσης.

Η φέτα και το ελληνικό γιαούρτι είναι τα κορυφαία γαλακτοκομικά προϊόντα, που έχουν κατακτήσει τις αγορές του κόσμου. Και ως εκ τούτου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου, που εισφέρει κατά περίπου 27% στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας περνάει και από την κτηνοτροφία.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει στρατηγικά την στήριξη του κλάδου, καθώς αναγνωρίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα. Σκοπός είναι η ενίσχυση της αυτάρκειας της Ελλάδας σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, σε βασικά διατροφικά είδη και η υποστήριξη της εξωστρέφειας του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στη 10η Διεθνή Έκθεση Zootechnia 2017, που πραγματοποιείται 2-5 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο της Τράπεζας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και δη του υψηλού κόστους εκτροφής:

1.Πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας. Το συμβόλαιο μεταξύ κτηνοτρόφου και αγοραστή/μεταποιητή έχουν αξιοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, οι οποίοι παραδίδουν τα προϊόντα τους σε 26 Συνεταιρισμούς/επιχειρήσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί ως χρηματοδότης και συντονιστής της συνεργασίας, καθώς συνάπτει δανειακή σχέση, σε δυο επίπεδα. Στον Συνεταιρισμό/επιχείρηση εγκρίνει κεφάλαιο κίνησης ειδικού σκοπού για να αγοράσει πρώτη ύλη από τους κτηνοτρόφους. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνει πόρους, τους οποίους μπορεί να κατευθύνει σε επενδυτικά σχέδια κ.λπ.

Στον κτηνοτρόφο, που συνάπτει συμβόλαιο με τον αγοραστή, του χορηγεί πίστωση μέσω της Κάρτας Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, για κάλυψη των αναγκών εκτροφής του ζωικού πληθυσμού. Η ρευστότητα που του δίνει η Τράπεζα ανοίγει το δρόμο σε χαμηλότερες τιμές αγοράς καθώς πληρώνει «τοις μετρητοίς». Μέσω της Κάρτας ο παραγωγός μπορεί να αγοράζει ζωοτροφές, καύσιμα, κτηνιατρικά φάρμακα και ζώα αντικατάστασης, να εξοφλεί τις ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ και ΕΛΓΑ και τους λογαριασμούς ΔΕΗ γεωργικής χρήσης και τέλος να καλύπτει το εργατικό κόστος. Το Πρόγραμμα περιορίζει τον κίνδυνο και την ανασφάλεια, καθώς το συμβόλαιο διασφαλίζει ότι η επιχείρηση θα παραλάβει όλη την ποσότητα που συμφωνήθηκε, με τους συμφωνημένους όρους πληρωμής, στην καλύτερη τιμή.

2.Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς. Το 2016 δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί διευκολύνθηκαν, καθώς τους χορηγήθηκε άμεσα ένα διαθέσιμο ποσό συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση (βασική και πράσινη ενίσχυση). Με την Κάρτα, η οποία χορηγείται χωρίς πρόσθετες διευκολύνσεις, κάλυψαν τις παραγωγικές δαπάνες (αγορά ζωοτροφών, κτηνιατρικών φαρμάκων, καυσίμων κ.ά.) και μπόρεσαν να πετύχουν τιμές τοις μετρητοίς.

Παράλληλα, η Τράπεζα προσφέρει μια σειρά δανειακών προϊόντων, όπως: Ανοικτό Δάνειο Αγροτών (ΑΔΑ) για κάλυψη παραγωγικών αναγκών με δυνατότητα χορήγησης και μεγαλύτερων ποσών, Αγορά Εξοπλισμού για αναβάθμιση εκμετάλλευσης και εισαγωγή παραγωγικής καινοτομίας (κατασκευή σταυλικών εγκαταστάσεων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κ.ά.),Αγορά Γης, π.χ. για αγορά αγρού για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και τη χρήση των ιδιοπαραγόμενων ζωοτροφών.

Εστιάζοντας στην ανάγκη για ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στη γεωργία, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ένα ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για Νέους & Νεοεισερχόμενους Αγρότες.

Παράλληλα, είναι ήδη έτοιμη να ενισχύσει τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων, που περιλαμβάνει το επενδυτικό δάνειο, αλλά και επιπλέον διευκολύνσεις όπως η εγγυητική επιστολή και το δάνειο έναντι επιχορήγησης για τη συνολική κάλυψη των αναγκών για την υλοποίηση της επένδυσης.

Μέσω της θυγατρικής της, Πειραιώς Leasing, προσφέρει το Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (Leasing) Εξοπλισμού και Επαγγελματικών Οχημάτων, για αγρότες, το οποίο καλύπτει ανάγκες παγίων όπως αγροτικά αυτοκίνητα, αμελκτικές μηχανές, κ.λπ.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης