email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Μένουμε Ασφαλείς

POTIKA MYRTO

Μένουμε Ασφαλείς

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Μένουμε Ασφαλείς

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Τα νέα μέτρα για μη έξοδο το Πάσχα – Τι θα κρίνει την πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας

Δεδομένα θεωρούνται τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ιδίως ενόψει Πάσχα. Το άγνωστο είναι πότε θα ανακοινωθούν ο χρονικός και ο ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων. Ποιοι και γιατί (ακόμη και «γαλάζιοι») διακινούν σενάρια για εκλογές και πως «απαντά» το Μαξίμου.

Οι πληροφορίες που μετέφερε και χθες το newsit.gr αναφέρουν ότι στο Μαξίμου δεν έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για νέα μέτρα, μολονότι ήδη ανακοινώθηκε η παράταση του περιορισμού στην κυκλοφορία έως τις 27 Απριλίου (σ.σ.: κανονικά θα έληγε σήμερα) και το πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων θεωρείται δεδομένο: χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων, απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, καθώς και των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία κτλ. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

Η οικονομία

Από εκεί και πέρα, στην κυβέρνηση δεν μπορούν παρά να εξετάζουν και την επόμενη μέρα, ιδιαίτερα εάν η εξέλιξη των πραγμάτων συνεχίσει να είναι ομαλή κι έτσι θα φανεί φως στον ορίζοντα για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από τις αρχές ή τα μέσα Μαΐου. Κι ασφαλώς το μεγάλο κεφάλαιο για την επόμενη μέρα είναι η οικονομία και η συγκράτηση της ύφεσης σε χαμηλά επίπεδα, με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα να επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του πως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης προβλέπουν πως και ο Μάιος θα είναι ένας μήνας που θα κυλήσει με «τεχνητές αναπνοές», ήτοι κρατική στήριξη εργαζομένων κι επιχειρήσεων με τα περίφημα «800άρια» και άλλα μέτρα.

Η απάντηση, εξάλλου, στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για μη ικανοποιητική στήριξη της οικονομίας είναι πως ήδη έχουν ληφθεί μέτρα ύφους 6,8 δισ. ευρώ – περίπου 3,5% του ΑΕΠ έναντι 2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου – ενώ στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν οι παρεμβάσεις ύψους άνω των 10 δις ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μέσω κεφαλαίων του ΕΣΠΑ, άλλων ευρωπαϊκών ταμείων ή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και βέβαια, τα 12 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ δεν έχουν κοστολογηθεί οι παρεμβάσεις σε κλαδικούς τομείς, όπως π.χ. για τον τουρισμό ή ακόμη κι αυτές για την ενίσχυση των ανέργων.

Ο κορονοϊός έφερε και… σενάρια για εκλογές

Σε ό,τι αφορά σενάρια εκλογών που… ψιθυρίζονται τα τελευταία 24ωρα και τροφοδοτούνται και από «γαλάζια» στελέχη, η απάντηση του Μαξίμου είναι κοφτή: «Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση».

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή

Μένουμε Ασφαλείς

Loco delivery

Μένουμε Ασφαλείς

-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Μένουμε Ασφαλείς

Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5