ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Τα μέτρα στήριξης και οι τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για τη στήριξη των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προχωρήσει κυβερνήσεις αλλά και πάροχοι ενέργειας σε χώρες της Ε.Ε. προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας στην ενέργειας.

Οι μειώσεις φόρων, οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου αλλά και οι εκπτώσεις προμηθευτών που ελέγχονται από το δημόσιο περιλαμβάνονται στο «οπλοστάσιο» των κυβερνήσεων επιδιώκοντας να μειώσουν το κόστος επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τις επιχορηγήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως προμηθευτή, ενώ στην προσπάθεια αυτή έχει μπει και η ΔΕΗ με επιπλέον εκπτώσεις στους πελάτες της. Σημειώνεται ότι η δημόσια εταιρία κατέχει το 64% της προμήθειας. Αν η τιμή του ρεύματος δεν επιδοτούταν η κιλοβατώρα, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, θα εκτινασσόταν στα 0,324 ευρώ. Με την επιχορήγηση και τις εκπτώσεις ψαλιδίζεται αύξηση γύρω στα 0,11 ευρώ/kWh και διαμορφώνεται στα 21,54 ευρώ. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς με τον τρόπο αυτό η μέση τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές διατηρείται κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η κυβέρνηση, υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωσε τη συνέχιση των επιδοτήσεων για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και επέκτεινε τα μέτρα και στις επιχειρήσεις. Έχει δε, επανειλημμένα τονίσει ότι οι πολιτικές οικονομικής ανακούφισης θα συνεχιστούν όσο οι τιμές του ρεύματος δεν αποκλιμακώνονται.

Μειώσεις φόρων

Σύμφωνα με το μηνιαίο report του HEPI (Δείκτης Τιμών Ενέργειας Οικιακής Χρήσης) μέτρα στήριξης για τον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξημένων τιμών στους τελικούς καταναλωτές έχουν ανακοινωθεί και σε άλλες χώρες.

Στην Ισπανία, τα μέτρα μείωσης του φόρου και του ΦΠΑ είναι ήδη σε ισχύ και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των μέτρων στήριξης ή ακόμη και περαιτέρω μείωση αυτών των φόρων για να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών.

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε μειώσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ από τον Ιανουάριο του 2022, καθώς και ένα σύστημα αποζημίωσης για την ηλεκτρική ενέργεια.

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση θα μειώσει τον ενεργειακό φόρο το 2022. Ταυτόχρονα, οι νέοι ενεργειακοί φόροι που ανακοινώθηκαν για το 2022 στοχεύουν να ενθαρρύνουν τους πελάτες να στραφούν από το φυσικό αέριο στις επιλογές θέρμανσης με ηλεκτρική ενέργεια.

Στη Νορβηγία, έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση σχέδιο αποζημίωσης, το οποίο σκοπεύει να καλύψει το ήμισυ του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 έως Μαρτίου 2022.

Φυσικό αέριο

Στο φυσικό αέριο με τις τιμές χονδρεμπορικής να έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, οι κυβερνήσεις κρατών επίσης προχωρούν στην εφαρμογή μέτρων ανακοπής του κύματος της ακρίβειας.

Έτσι στην Ελλάδα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ξεκίνησε την παροχής εκπτώσεων από τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίζει και τους πρώτους μήνες του 2022, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επιδότηση των λογαριασμών φυσικού αερίου των νοικοκυριών.

Στη Βουλγαρία, για να περιορίσουν την αύξηση των τιμών της ενέργειας, η κυβέρνηση πάγωσε τις ρυθμιζόμενες τιμές ρεύματος και θέρμανσης μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Σχεδιάζουν επίσης ένα τεράμηνο σχέδιο οικονομικής διάσωσης 770 εκ. ευρώ για επιχειρήσεις, εταιρείες διανομής και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ταυτόχρονα, ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου φυσικού αερίου της Δανίας (Energinet) καλεί τους παράγοντες της αγοράς να αποθηκεύσουν φυσικό αέριο πριν από τη ζήτηση αιχμής του χειμώνα, για να βοηθήσουν την αγορά να απομακρυνθεί από την τρέχουσα εύθραυστη κατάσταση, να διασφαλίσει τη σταθερότητα του εφοδιασμού και να αποφύγει τις ακραίες αυξήσεις τιμών.

Σχετικά άρθρα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Θ.ΖΙΑΚΑ 51
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com