ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Γρεβενών ολοκλήρωσαν για τη φετινή σχολική χρονιά τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα

Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Γρεβενών ολοκλήρωσαν για τη φετινή σχολική χρονιά τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, τα οποία εντάχθηκαν για πρώτη φορά στις δραστηριότητες της υπηρεσίας. Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε 19 τμήματα, που απαρτίζονται από περίπου 300 μαθητές, όλων των τάξεων του δημοτικού, τα οποία γέμισαν ζωντάνια και χαρά όχι μόνο σε μας αλλά και στους χώρους του Διοικητηρίου από όπου περνούσαν. Ο πρωτεύοντας στόχος αυτών των δραστηριοτήτων ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την έννοια του αρχείου και να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο του τόσο στην επαγγελματική ζωή όσο και στην ύπαρξη της ιστορίας μας.

unnamed (1) unnamed
Τα παιδιά της Α’ και Β’ δημοτικού ζωγράφισαν με ζωντάνια τον ΑμανιταΓαΚη, τη μασκότ της υπηρεσίας μας, έμαθαν που ζει και τι του αρέσει και χρησιμοποίησαν την συνδυαστική σκέψη για να βρούν την προέλευση του ονόματος του.
Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ δημοτικού «ακούμπησαν» περισσότερο την έννοια του πρωτογενούς τεκμηρίου καθώς το έργο τους ήταν η ανασύνθεση μιας εφημερίδας, μιας φωτογραφίας ή ενός εγγράφου από μικρά και ακανόνιστα κομμάτια (παζλ).
Με τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού προσπαθήσαμε να μπούμε πιο βαθιά στην έννοια της ιστορίας. Τα παιδιά, δουλεύοντας σαν μικροί ιστορικοί, έκαναν μεγάλες προσπάθειες στην ανάλυση τεκμηρίου με θαυμαστά αποτελέσματα. Είδαν πόσα παραπάνω στοιχεία υπάρχουν πίσω από την πρώτη ματιά καθώς προσπαθούσαν να συμπληρώσουν τα φύλλα εργασίας τους που αφορούσαν εφημερίδες, φωτογραφίες, χάρτες, πρακτικά, έγγραφα.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους δασκάλους που συμπεριέλαβαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πρόγραμμά τους. Ο άριστος συντονισμός των επισκέψεων τους πραγματοποιήθηκε από την υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα Έλλη Ζιώγα, στην οποία οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες για το άριστο κλίμα συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ