AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

“Τα Χρώματα της Σιάτιστας” – Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Τον πρώτο μήνα πιλοτικής λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στα αρχοντικά της Σιάτιστας γύρω στους 400 μαθητές διαφόρων τάξεων από πολλές περιοχές της χώρας. Είτε επρόκειτο για μαθητές μονοθέσιων Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας είτε για μαθητές Γυμνασίων από την Κρήτη, κοινός παρονομαστής αποδείχθηκε η αστείρευτη δημιουργικότητα των παιδιών! Η περιέργεια και η φιλομάθειά τους μας εντυπωσίασε, όπως και η ζέση τους να εμπλακούν στα εικαστικά μας εργαστήρια.
🎨 Eίναι πραγματικά συγκινητικό και ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς τους μαθητές να παρατηρούν με αυθεντικό ενδιαφέρον την τέχνη μιας άλλης εποχής από τόσο κοντά, να απομονώνουν λεπτομέρειες και να δίνουν έμφαση στα σημεία που τους κάνουν εντύπωση, αλλά και να μετέχουν ενεργά στη δημιουργία των δικών τους χειροτεχνιών και ζωγραφιών, ζητώντας συστηματικά να παραμείνουν για περισσότερη ώρα στα αρχοντικά, για να ολοκληρώσουν τις εικαστικές δημιουργίες τους.
👩‍🏫Τα αρχοντικά του 18ου και 19ου αιώνα, στα οποία υλοποιείται το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έχουν αποκατασταθεί πλήρως μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, παραμένουν ωστόσο μνημεία ευαίσθητα, που δεν μπορούν να υποδεχτούν μεγάλες ομάδες μαθητών και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής κατά την επίσκεψη. Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και πρωτίστως τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους, που έδειξαν ευελιξία χωρίζοντας τους μαθητές σε μικρές ομάδες κι ακολούθησαν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των φυλάκων των αρχοντικών και των εργαζομένων του προγράμματος, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον σεβασμό τους στα συγκεκριμένα μνημεία.
🙏Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι και οι τοπικοί φορείς της Σιάτιστας, ιδίως η Ιερά Μητρόπολις Σισανίου και Σιατίστηςκαι ο Δήμος Βοΐου – Municipality of Voio, έσπευσαν να υποστηρίξουν αφειδώς το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, βοηθώντας μας στον συντονισμό και την υποδοχή των μαθητών, προσφέροντας με τους εργαζομένους τους συμπληρωματικές ξεναγήσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, το Εκκλησιαστικό Μουσείο Σιάτιστας, τη Βοτανική Συλλογή Σιάτιστας και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Σιάτιστας, προκειμένου να αποκτήσουν οι μαθητές μια συνολικότερη άποψη της ιστορίας και των αξιοθέατων της Σιάτιστας.
🎫 Εάν επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα «Χρώματα της Σιάτιστας» (☎️τηλεφωνικά στο 24610 98800 εσωτ. 5 ή 📧μέσω email στο thtsampouras@culture.gr), θα σας προτείναμε να βιαστείτε, καθώς ελάχιστες ημερομηνίες έχουν μείνει ακόμα διαθέσιμες για τον μήνα Δεκέμβριο, ενώ σχολικές μονάδες έχουν ήδη κάνει προκράτηση για ημερομηνίες έως και τον Απρίλιο.
🎯 Υπενθυμίζουμε ότι «Τα Χρώματα της Σιάτιστας» είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση(https://empedu.gov.gr/) και υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com