email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Τα 16 αιτήματα από επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης

Σειρά αιτημάτων για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της εστίασης, καταθέτει ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης. Πρόκειται για έναν φορέα που έχει μέλη εκατοντάδες μαγαζιά τα οποία έχουν πληγεί κι αυτά από την πανδημία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κύκλου:

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκίνησε η αποκλιμάκωση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωναϊού και η χώρα μας επανέρχεται σταδιακά στην «κανονικότητα».

Καφέ και εστιατόρια θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Η λειτουργία τους αρχικά, θα αφορά μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με αυστηρές προϋποθέσεις αποστάσεων μεταξύ των πελατών, που θα μειώσουν συντριπτικά τα ημερήσια έσοδα -σε βαθμό που αναρωτιόμαστε αν πρέπει να ανοίξουμε τα καταστήματά μας.

Η 1η Ιουνίου θα βρει τα μαγαζιά μας χωρίς πρώτες ύλες, χωρίς την δυνατότητα κάλυψης των ημερήσιων εξόδων, με συσσωρευμένα χρέη, κυρίως όμως χωρίς πελάτες, χωρίς την δυναμική που κινεί την αγορά και παρέχει εισόδημα σε επαγγελματίες και εργαζομένους. Αν προσθέσουμε και την προβλεπόμενη ολοκληρωτική απώλεια των εσόδων από τον τουρισμό και την πιθανότητα επαναφοράς των μέτρων αποφυγής από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορούμε να καταλήξουμε: το τέλος του 2020 θα βρει τους περισσότερους από εμάς κλειστούς, με αξεπέραστα σε κάθε περίπτωση χρέη.

Η πανδημία βρήκε την χώρα και τις επιχειρήσεις μας γονατισμένες από την οικονομική κρίση. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας, είναι αποκλεισμένη από την πιστοληπτική αγορά, με χρέη στο Δημόσιο και ιδιώτες.

Είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ να ζητήσουμε:

• Κάλυψη του συνόλου των ενοικίων από το κράτος για το διάστημα του υποχρεωτικού κλεισίματος των επιχειρήσεων.

• Μείωση με νομοθετική πράξη των ενοικίων κατά 50% με παράλληλη παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες. Απαγόρευση δια νόμου εξώσεων και αυξήσεων (σε περίπτωση λήξης συμβολαίων).

• Επιδότηση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που είναι σε αναστολή για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

• Πάγωμα χρεών και ρυθμίσεων στο Δημόσιο τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2020.

• Άμεση επιδότηση μέχρι τέλη Μάη ίση με το 5% του κύκλου εργασιών του 2019, για τα έξοδα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων.

• Πάγωμα των ρυθμίσεων στην ΑΑΔΕ και μετακίνηση της υποχρέωσης πληρωμής από 1/1/2021. Εκ νέου άνοιγμα των 120 δόσεων, στην ίδια ημερομηνία και δυνατότητα ένταξης σε αυτές των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

• Αποσύνδεση των δόσεων από τις τρέχουσες οφειλές και δυνατότητα νέων παράλληλων ρυθμίσεων.

• Μείωση κατά 30% των χρεώσεων των λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Ρύθμιση των χρεών που θα δημιουργηθούν χωρίς υποχρέωση προκαταβολής και σε τουλάχιστον 36 δόσεις. Να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε καμία επιχείρηση.

• Αναστολή των Δημοτικών τελών και πάγωμα της πληρωμής των ρυθμίσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τέλους του 2020.

• Μείωση ΦΠΑ στο 6% για όλα τα καταστήματα εστίασης.

• Υπαγωγή των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας, εθνικά ή ΕΣΠΑ, ανεξαρτήτως τζίρου και οφειλών σε τράπεζες και δημόσιο.

• Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και προκαταβολής φόρου.

• Ανάγκη προέκτασης του ακατάσχετου και στους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

• Επιδότηση κατά 50% από το κράτος των χρεώσεων για τα πνευματικά δικαιώματα για το 2019.

• Προστασία πρώτης κατοικίας και αναστολή πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους.

• Στην παραπάνω μέριμνα πρέπει να περιλαμβάνονται και όσοι συνάδελφοι κρίνουν ότι είναι ζημιογόνο να ανοίξουν τα καταστήματά τους για το επόμενο τρίμηνο, αρχής γενομένης από 1ης Ιουνίου.

Λίγο πριν το άνοιγμα των επιχειρήσεων μας, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το σύνολο των κρατικών μέτρων ενίσχυσης και είμαστε σχεδόν σίγουροι πως δεν θα έχουμε τελικά πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο! Εδώ να σημειώσουμε πως αδυνατούμε να αντιληφθούμε ως μικρομεσαία μία επιχείρηση που απασχολεί 500 άτομα.

Επίσης έχουμε μεγάλη ανησυχία για την τυχόν δημιουργία μεγάλων συναθροίσεων κοντά στα καταστήματα μας και την επιλογή από την πλευρά της πολιτείας της εύκολης λύσης επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ρητά πως δεν έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε τον δημόσιο χώρο, πάρα μόνο αυτόν που αφορά στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων μας.

Για να λειτουργήσει μια επιχείρηση γενικά, πόσο δε μάλλον σε καιρό «πολέμου» πρέπει να έχει την δυνατότητα ενός μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού. Κάθε μήνα επιβαρυνόμαστε με τουλάχιστον 5000 ευρώ ανά επιχείρηση, χωρίς να υπολογίζουμε τα προσωπικά μας έξοδα και χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν θα ξανά μπορέσουμε να ζήσουμε από την δουλεία μας.

Ο χρόνος είναι θέμα επιβίωσης και η επιβίωση αφορά σε χιλιάδες ανθρώπους»

Σχετικά άρθρα

Κοζάνη- Γραφείο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Πασχάλης Χατζηγεωργίαδης
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ