email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Θεατρική Παράσταση «Το παγκάκι»
Επιμελητήριο Γρεβενών
Θεατρική παράσταση «Αχ έρωτα»
POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Tα καλά πρέπει να λέγονται…

(Δήλωση σχετικά με τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις)

Διάβασα πριν λίγο τη συνέντευξη του Δημάρχου Γρεβενών σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Νιώθω την ανάγκη στο θέμα αυτό, να συμπορευτώ μαζί του και να συνυπογράψω όσα είπε. Οι φετινές εκδηλώσεις έγιναν κάτω από «έκτακτες», αντίξοες και οικονομικά δυσχερείς συνθήκες, όποτε το τελικό αποτέλεσμα κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό.

Υπάρχουν μια σειρά από λόγους που συνηγορούν στην άποψη αυτή και που καθιστούν τη συνέχεια του θεσμού τα χρόνια που θα ακολουθήσουν δυνητικά ελπιδοφόρα:

– Δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να βγεί, να διασκεδάσει, να χαλαρώσει και να ξεφύγει από τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα.

– Δόθηκε η ευκαιρία σε συλλόγους και σχολεία για συμμετοχή και αυτοσχεδιασμό (πάγιο αίτημα εξάλλου των τελευταίων χρόνων), ξεπερνώντας μικροεγωισμούς, εντάσεις, δυσπιστίες ένθεν κακείθεν και δίνοντας τελικά ένα διαφορετικό χρώμα αυθορμητισμού και ζωντάνιας.

– Στάθηκε δυνατό η Δημοτική Αρχή να αποκτήσει εμπειρίες που θα της φανούν χρήσιμες στη συνέχεια.

– Υπήρξε σεβασμός στη συλλογική απαίτηση για περιστολή και εγκράτεια.

– Συνεχίστηκε – έστω και σε μικρογραφία – ο Ανακατωσιάρικος χαρακτήρας των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία δέκα χρόνια ο Μ.Ο.Γ ανέσυρε από το παρελθόν και ανέδειξε με μαεστρία.

– Αποδείχτηκε ο αυθορμητισμός και η διάθεση των Γρεβενιωτών να στηρίξουν προσπάθειες, που εμπνέονται από ανυπόκριτη διάθεση και ρεαλιστική στόχευση.

Το συμπέρασμα απ όλα τα παραπάνω είναι πως τα πήγαμε καλά. Η συνέχεια μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη, αρκεί να πρυτανεύσει η λογική της έγκαιρης προετοιμασίας, αλλά και της ομοθυμίας όλων. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θεωρώ τη συμμετοχή του Μ.Ο.Γ και όλων των άλλων συλλόγων επιβεβλημένη, γιατί υπάρχει εμπειρία που μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί και να αποβεί χρήσιμη. Άν η λογική και το «μέτρο» πρυτανεύσουν, είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια μια ανοδική Ανακατωσιάρικη πορεία θα ξεκινήσει και πάλι.

Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Μ.Ο.Γ για τη μέχρι τώρα προσφορά του. Ανασκάλισε μνήμες, αναβίωσε ξεχασμένα δρώμενα, κινητοποίησε τους πολίτες, πρόβαλε με επιτυχία τον τόπο μας.

Αξίζει όμως κι ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές των φετινών εκδηλώσεων (Δήμο Γρεβενών, συλλόγους, μαθητές, απλό κόσμο), που με λίγη καθοδήγηση και πολύ μεράκι έστησαν το Ανακατωσιάρικο γιορτινό σκηνικό. Και του χρόνου καλύτερα. Καλή Σαρακοστή…

Γιώργος Νούτσος

www.noutsosgeorgios.gr

Σχετικά άρθρα

Alfa Wood
Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5