Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συζήτηση στην Βουλή για την έλλειψη χαρτιού και τα μέτρα στήριξης του περιφερειακού τύπου

Στη Βουλή συζητήθηκε την Δευτέρα 5 Απριλίου 2022, η κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και στον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα προμήθειας δημοσιογραφικού χάρτου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάγκη άμεσων μέτρων στήριξης των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων.

Σε συνέχεια και της πρόσφατης σύσκεψης με εκπροσώπους των κομμάτων που συγκάλεσε ο ΣΗΠΕ την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο σύνολο των ζητημάτων αλλά και των αιτημάτων που θέτει ο ΣΗΠΕ για την επείγουσα, άμεση και επιτακτική αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης.

Ειδικότερα ο κ.Κεγκέρογλου απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ.Γιάννη Οικονόμου αναφέρθηκε στο αίτημα της ελαστικής αντιμετώπιση των υποχρεώσεων των περιφερειακών εφημερίδων όσον αφορά στο τιράζ, των αριθμό των σελίδων, ακόμα και την συχνότητα των εκδόσεων εφόσον βεβαιώνεται η αδυναμία προμήθειας δημοσιογραφικού χάρτου,  καθώς και στο αίτημα της συμβολής της Πολιτείας για την οργάνωση πρωτοβουλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανεύρεση εναλλακτικών πηγών, από χώρες που διαθέτουν παραγωγή και δεν την έχουν προσανατολίσει σε άλλες χρήσεις, όπως η Ιταλία και η Σουηδία.

Επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης του προγράμματος στήριξης του περιφερειακού τύπου, με δράσεις όπως οι προτεινόμενες επιδοτήσεις του κόστους παραγωγής, χαρτιού, ενέργειας και λοιπών υλικών, αλλά και η ικανοποίηση προϋποθέσεων ως προς το Ταμείο Εγγυοδοσίας για την εκταμίευση πόρων και το ενδεχόμενο λήψεις δανείων.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως αυτή την στιγμή δεν εντοπίζονται στην ελληνική αγορά ελλείψεις χαρτιού, προαναγγέλλοντας ωστόσο την ετοιμότητα της Πολιτείας για άμεση αντίδραση αν και εφόσον το έλλειμμα αυτό εμφανιστεί στο εγγύς μέλλον.

Ο κ.Οικονόμου αναγνώρισε δε την ανάγκη του επαναπροσανατολισμού της Ε.Ε. σε εναλλακτικές αγορές για την εξασφάλιση της επάρκειας μιας σειράς αγαθών, και του χάρτου, γεγονός για το οποίο ωστόσο όπως εξήγησε θα απαιτηθεί χρόνος, ενώ αντίστοιχα σε μελλοντικό χρόνο μετέθεσε και την υλοποίηση των όποιων δράσεων στήριξης, δίχως σαφή αναφορά σε αυτές, για τον περιφερειακό τύπο, προαναγγέλλοντας ωστόσο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το είδος και το μέγεθος της στήριξης που θα τύχει ο τύπος συνολικά του ο επαρχιακός τύπος ειδικότερα.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com