ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Παλαιοντολογίας στη πόλη των Γρεβενών

Σε ευρεία σύσκεψη εργασίας στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, με αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Παλαιοντολογίας στη πόλη των Γρεβενών, παραβρέθηκε  την περασμένη Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης.

Στη σύσκεψη, υπό τη προεδρεία του κ. Αμανατίδη, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γρεβενών, Θανάσης Σταυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Δήμου Γρεβενών, Ρήγας Σκόδρας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Βουβαλίδης, η Δρ. Ευαγγελία Τσουκαλά, Παλαιοντολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΘ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ενέργειας και Χρηματοοικονομικών Μηχανισμών, κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, καθώς και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης, ο κ. Ταταρίδης,  υπογράμμισε την αναπτυξιακή διάσταση του, «οραματικού και στρατηγικού στόχου για τη νέα Δημοτική Αρχή », όπως το χαρακτήρισε, έργου της δημιουργίας του Εθνικού Κέντρου Παλαιοντολογίας, όχι μόνο για τα Γρεβενά αλλά και για ολόκληρη τη Δυτ. Μακεδονία και τη χώρα, αφού θα αποτελέσει διεθνώς ένα μοναδικό πόλο έλξης επιστημόνων και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Όπως εξήγησαν, τόσο  ο κ. Ταταρίδης όσο και ο κ. Σκόδρας, το Εθνικό Κέντρο Παλαιοντολογίας θα περιλαμβάνει το «δίπολο» πόλη των Γρεβενών και Τοπική Κοινότητα Μηλιάς. Στην πόλη θα χτιστεί ο Εκθεσιακός χώρος που θα φιλοξενήσει, όχι μόνο τα Παγκοσμίας εμβέλειας παλαιοντολογικά ευρήματα της Μηλιάς, αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής των Γρεβενών και της Δυτ. Μακεδονίας και στη Μηλιά το Ερευνητικό Κέντρο.

Ήδη προς αυτή τη κατεύθυνση, έχει εντοπιστεί το κατάλληλο οικόπεδο στη πόλη των Γρεβενών, υπάρχει η μελέτη για το κτίριο (απαιτείται επικαιροποίηση) ενώ  είναι προχωρημένες οι επαφές και υπάρχει άριστη συνεργασία και σύμπλευση απόψεων με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, επί τάπητος τέθηκε, κυρίως, το θέμα της χρηματοδότησης του έργου και αποφασίστηκε να εξεταστεί από τον Περιφερειάρχη η δυνατότητα ένταξή του στο Γ’ Πυλώνα του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ