POTIKA MYRTO

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

ΔΕΗ banner myenergycoach
Loco delivery
ΓΡΙΔΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

SPONSORS

Σύσκεψη με στόχο την προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Καστοριάς

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του πλούσιου Πολιτιστικού, Ιστορικού και Περιβαλλοντικού αποθέματος του τόπου μας, και παράλληλα με την προσπάθεια ένταξης της Καστοριάς στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, παρουσία της Προϊσταμένης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαριάνθης Αναστασιάδου, της Προϊστάμενης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχης Σκρέκα και του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς Αθανάσιου Ρήμου, με θέμα  «Βέλτιστη προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Καστοριάς στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων – πρωτοβουλιών».

Είχε προηγηθεί συνεργασία των ανωτέρω φορέων με τηλεδιάσκεψη στις 20 Μαρτίου, για την ενημέρωση και υποβολή πρότασης για συμμετοχή της Π.Ε. Καστοριάς στο Project San Marino: the Lovely Places. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολιτιστικής διαδρομής – προώθησης τουριστικών προορισμών με εφαρμογή ήδη στις περιοχές του San Marino και της Ιταλίας, και αφορά θέσεις που διαθέτουν ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία, είναι αποκεντρωμένες με εξέχουσα φυσική ομορφιά και παρουσιάζουν έντονα στοιχεία υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παράλληλα, στη σύσκεψη, έγινε παρουσίαση από την κα. Αναστασιάδου του προγράμματος Cultural Routes of the Council of Europe (Πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης), όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα συμμετοχής της Καστοριάς σε κάποιες από αυτές. Οι Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτυπώνουν και απεικονίζουν σημαντικά κεφάλαια της ευρωπαϊκής μνήμης, ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς και στοχεύουν στην ανάπτυξη σχεδίων συνεργασίας στους τομείς του πολιτιστικού τουρισμού και της βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για δίκτυα που λειτουργούν ως δίαυλοι διαπολιτισμικού διαλόγου και προάγουν την καλύτερη γνώση και κατανόηση της ευρωπαϊκής ιστορίας. Η ένταξη σε κάποιες από τις διαδρομές αυτές έχει απτά οφέλη για τις παραγωγικές δυνάμεις του κάθε τόπου. Με σεβασμό στην υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, οι πολιτιστικές διαδρομές μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης των περιοχών αυτών.

Το Σάββατο 1 Απριλίου, ακολούθησαν επιτόπιες επισκέψεις σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος της Π.Ε Καστοριάς, ώστε με την βοήθεια της αντίστοιχης Διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είτε να ενταχθούν σε υπάρχουσες πολιτιστικές διαδρομές του συμβουλίου της Ευρώπης είτε να διερευνηθεί η περίπτωση της πιθανότητας πρότασης για την δημιουργία νέας διαδρομής στα πλαίσια της θεματολογίας που μπορεί να υποστηρίξει η περιοχή.

Από την παραπάνω συνεργασία των φορέων της περιοχής και σε συνεννόηση και με τους άλλους δύο δήμους, του Δήμου Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, αποφασίστηκε ο σχεδιασμός υποβολής προτάσεων και στα δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Σχετικά άρθρα

ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
Υπουργείο περιβάλλοντος
cars
Ζητείται από τεχνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
Ζητείται καμαριέρα
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πωλούνται δυο διαμερίσματα
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com