ΝΙΖΑΜΗΣ
Κακανούλης
Τσιμπέρη
ΒΛΕΤΣΟΣ
Σαμαρά
Πρίντζας
Τσιμόπουλος
Αλεξίου
Τσιάτας
Παράσχου
Λέτσιος
Κουκουτάρης
Βλάχος
Παπαλιούρα
Σιούμπουρα
Λίτσας
Λιοσάτος
Καρυπίδης
Φανάρας
Καφετζή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Μπουρέλλας
Καλαμάρας
Ζαρκογιάννης
Καραγιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
Τσακνάκη
POTIKA MYRTO
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Γιαννόπουλος
ΟΠΑΠ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΙΩΑΝΝΑ
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας : Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία

Με στόχο την αναβάθμιση του χώρου της Έρευνας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ήδη από τις αρχές του 2017, ανακοίνωσε την πρόθεση του για ενοποίηση και αναβάθμιση του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με συμπράξεις Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Με πίστη στις δημοκρατικές αρχές και στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων η διαδικασία αυτή εξελίσσεται από την βάση προς την κορυφή, δηλαδή με προτάσεις από τα Ιδρύματα προς το Υπουργείο.

Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας φάνηκαν ήδη και οδήγησαν στην δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές του από το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2018-2019). Ταυτόχρονα οι συνομιλίες μεταξύ των Συγκλήτων και οι κοινές επιτροπές έχουν οδηγήσει σε ορατά αποτελέσματα και προτάσεις από τα περισσότερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως είναι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Ιονίων νήσων καθώς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή Διερεύνησης της Συνεργασίας μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνέργειας και να καταθέσει πρόταση που θα ενδυναμώνει τον ρόλο του νέου Ιδρύματος στην Δυτική Μακεδονία. Οι τοπικές κοινωνίες εξάλλου προσδοκούν και στηρίζουν ανεπιφύλακτα την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού αποτυπώματος στις περιοχές τους.

Εν αντιθέσει με τις καταστροφικές πολιτικές των Σχεδίων Αθηνά, που πόνεσαν την Δυτική Μακεδονία, δίνεται η ιστορική ευκαιρία για ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων πόλων ανώτατης εκπαίδευσης με ένα και ενιαίο ΑΕΙ που θα αποτελέσει το εφαλτήριο της πνευματικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας.  Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές δεν χωρούν συντεχνιακές λογικές και μονοδιάστατες αντιλήψεις.

Η Ακαδημαϊκή κοινότητα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία των πολιτών της Περιφέρειάς μας, πρέπει να καταθέσει εγκαίρως την πρόταση της επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, που θα αξιοποιεί το παραγωγικό μοντέλο και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και θα δώσει πνοή στο όραμα για μία σύγχρονη Ανώτατη εκπαίδευση στη Δυτική Μακεδονία.

 

ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Σχετικά άρθρα

Κανιστρά
Μαλαματή
MP
Νίκου
Μιχαλόπουλος
Νούτσος
Βλαμίδης
Θώμας
Βραβοσινός
Μπαρλαγιάννη
Παπαχατζή
Μάντζαρης
Τσαμπαρδούκα
Μαράνος
Κασάρας
Ανδρουλάκης
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης