Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σύριοι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία των Γρεβενών

Εξακόσιοι περίπου πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν για τουλάχιστον έξι μήνες σε εννέα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών, μετά από την πρόταση που κατέθεσε στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης. Πρόκειται για Σύριους πρόσφυγες, ομόθρησκους, οι οποίοι θα βρίσκονται μαζί με τις οικογένειές τους και αναμένεται να φτάσουν στα Γρεβενά όταν κατατεθούν οι προτάσεις και οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους και ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από πλευράς του Υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρυπίδης, η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε αφού κρίθηκαν ακατάλληλες για φιλοξενία προσφύγων οι δομές στη Νεάπολη, οι οποίες είχαν αρχικά προταθεί για το συγκεκριμένο σκοπό, και κατόπιν αιτήματος των εννέα ξενοδόχων, ένα αίτημα «πάγιο», όπως ανέφερε ο ίδιος. «Ο ορεινός όγκος των Γρεβενών έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν πρόσφυγες και έχει προσφέρει μία φιλοξενία που αρμόζει στην ανθρώπινη ζωή και υπόσταση… Κατατέθηκαν εννέα άριστοι φάκελοι όπου περιγράφονταν οι δομές και οι πιστοποιημένες από τον ΕΟΤΕ κλίνες, περίπου 700 στον αριθμό» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο ορεινός όγκος των Γρεβενών και οι ξενοδόχοι μας μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά την τοπική κοινωνία των Γρεβενών, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει αιτηθεί να στηριχτεί η οικονομία της και όλα τα αγαθά για την εξυπηρέτηση των προσφύγων να είναι από την τοπική αγορά των Γρεβενών, ενώ πρότεινε την προσκόμιση αντιγράφων των τιμολογίων, ώστε να φαίνεται ότι τα προϊόντα αγοράζονται από τη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, το χρηματικό ποσό που θα μπαίνει στο λογαριασμό των προσφύγων αναμένεται να ενισχύσει ακόμα παραπάνω την τοπική οικονομία, με το όφελος από αυτό να υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τέλος, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι εάν οι πρόσφυγες μείνουν και το χειμώνα θα είναι εις βάρος του τουρισμού, δήλωσε ότι αν αυτά τα εννέα ξενοδοχεία είχαν πολύ δουλειά δε θα ζητούσαν τους πρόσφυγες, καθώς και ότι είναι στη βούληση και στην επιλογή των ξενοδόχων να θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

http://www.prlogos.gr/

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Ζητείται προσωπικό
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5