Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συνέντευξη του κ. Μακάριου Λαζαρίδη Συμβούλου Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Φωνή των Γρεβενών»

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε πρόσφατα το αίτημα για εκλογές. Τι περιμένετε;

 

Ποτέ δεν κρύψαμε την πεποίθησή μας ότι  κάθε μέρα που περνά με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ζημιά για τη χώρα και τους Έλληνες. Προκαλούμε λοιπόν τον κ. Τσίπρα αν πιστεύει πραγματικά ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, να κάνει  αμέσως μετά εκλογές. Αν θεωρεί ότι τελειώνουν τα Μνημόνια  ας θέσει αυτή την άποψή του  στην κρίση του λαού. Αν σέβεται το λαό, ας εμπιστευτεί την κρίση και την απόφασή του. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος…

 

Είναι, όμως, η Νέα Δημοκρατία έτοιμη για εκλογές;

 

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη για τη  οποτεδήποτε κι αν αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές η Κυβέρνηση. Έχουμε και όραμα και σχέδιο για την Πατρίδα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει, θέλει και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο αύριο που θέλουμε, αξίζουμε και μπορούμε. Και μέχρι να προκηρυχθούν θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις δικές μας προτάσεις, ώστε να γίνει κτήμα των πολιτών  η εναλλακτική που προτείνουμε. Οι πολίτες μπορούν πλέον να είναι  βέβαιοι ότι θα μειώσουμε τους φόρους, θα φέρουμε επενδύσεις θα δημιουργήσουμε δουλειές. Είμαστε η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη που θα μπορεί  να φέρει ασφάλεια, να διασφαλίσει νέα προοπτική και να εγγυηθεί ευημερία στην χώρα.

 

Θα κάνει  τελικά, πρόωρες εκλογές ο κ. Τσίπρας;

 

Προφανώς θέλει να κρατηθεί όσο παραπάνω μπορεί στην εξουσία  που χάνει. Θα αναγκαστεί όμως να αποδράσει για να αποφύγει τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε . Εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Και ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος δεν θα διστάσει να σπιλώσει, να φανατίσει, να πολώσει, να διχάσει. Οι Έλληνες, όμως, τον είδαν, τον έμαθαν και τον ξέρουν πια.

 

Τελικά θα υπάρξει ή δεν υπάρξει «καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια»;

 

Προφανώς θα υπάρξει έξοδος στις αγορές. Θα υπάρξει έξοδος από το πρόγραμμα δανειακής στήριξης της χώρας μας. Δεν θα υπάρξει έξοδος όμως ούτε από το Μνημόνιο ούτε από την εποπτεία.  Το ερώτημα είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να μιλά για δήθεν καθαρή έξοδο όταν έχει επιβάλει -με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ- μέτρα 5,1 δις ευρώ πρόσθετης λιτότητας. Πως μιλά για έξοδο από το Μνημόνιο όταν έρχεται νέα  μείωση αφορολογήτου, πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ και νέα περικοπή στις συντάξεις που θα εφαρμοστούν το 2019 και 2020; Πως έχει το θράσος να μιλά για το τέλος της εποπτείας όταν ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο μιλά για «ενισχυμένη εποπτεία» μετά τον Αύγουστο; Και όταν ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος αποκαλύπτει ότι θα υπάρχει σκληρή και τακτική εποπτεία από τους εταίρους και τους δανειστές;

 

Φαίνεται πάντως ότι θα υπάρξει ρύθμιση του χρέους. Ποια είναι η θέση σας;

 

Μην ξεχνάμε ότι  αυτή η Κυβέρνηση, για να υποκλέψει τις ψήφους των πολιτών, υποσχόταν, αρχικά ότι θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. Ακολούθως ότι θα το κουρέψει. Κατόπιν ότι θα το ανταλλάξει με νέα ομόλογα. Μετά ότι θα το ρυθμίσει. Τελικά, πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια και δεν έκανε τίποτα. Το χρέος, παραμένει κοντά στο 180% του Α.Ε.Π., δηλαδή περίπου 60 ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. υψηλότερο από  ό,τι ήταν το όταν μπήκαμε στα Μνημόνια. Για μας, η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι οριστική και αυτόματη. Χωρίς νέες δεσμεύσεις, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς  πολιτικές εγκρίσεις και αξιολογήσεις. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά σαφέστατη υπαναχώρηση έναντι της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που πέτυχε η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Οι κραυγές που ακούγονται από τα Ανατολικά σας απασχολούν;

 

Η χώρα διανύει ένα διαβολικό τρίμηνο. Παίζουν τα θέματα της οικονομίας, το προσφυγικό, το σκοπιανό, τα ελληνοτουρκικά. Έχουμε απέναντι έναν Ταγίπ Ερντογάν αποφασισμένο να κάνει ό,τι θεωρήσει αναγκαίο για να κερδίσει τις εκλογές. Βρίσκεται σε εθνικιστικό ανταγωνισμό με την αντιπολίτευση και διακατέχεται από νευρικότητα. Ταυτόχρονα να μην λησμονούμε πως πίσω από τον Ερντογάν, πίσω από την αντιπολίτευση, υπάρχει μια Τουρκία που εδώ και μισό αιώνα ακολουθεί μια συνεχώς διερευνώμενη αναθεωρητική και διεκδικητική στρατηγική. Και βέβαια να μην έχουμε αμφιβολία ότι επόμενος στρατηγικός στόχος της είναι η Ανατολική Μεσόγειος. Είναι τα πιθανά ενεργειακά κοιτάσματα από την Κύπρο ως το Καστελόριζο και την Κρήτη. Μπορεί να επιχειρήσει τη ματαίωση δικών μας ερευνών στην περιοχή αυτή. Μπορεί να επιχειρήσει έρευνες και γεωτρήσεις σε σημεία της υφαλοκρηπίδας που ανήκουν στην Κύπρο ή την Ελλάδα.  Ταυτόχρονα μπορεί να επιχειρήσει παράλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο. Και βέβαια δεν πρέπει ποτέ να αποκλείουμε ένα ατύχημα που μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες συνέπειες. Οφείλουμε λοιπόν να επαγρυπνούμε. Με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες στις ίδιες γραμμές.

 

Εξελίξεις στο σκοπιανό περιμένετε; Θα συμβάλετε ώστε να μπει τέλος στη μακροχρόνια αυτή εκκρεμότητα;

 

Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Εάν οι Σκοπιανοί δεν το καταλάβουν, λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Φοβούμαι λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση ούτε να κατανοήσει την ιστορία, ούτε να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά που προσφέρει στη χώρα η απόφαση του Βουκουρεστίου. Μην τολμήσει, όμως, να ακυρώσει το πλεονέκτημα εκείνο. Κι ούτε να διανοηθεί μια συμφωνία που θα εφαρμοστεί σε δόσεις.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com