email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευάγγελου Σημανδράκου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέματα:

Α.«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών»

Β.«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2018»

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: o Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καναβός Κων/νος, οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κ. Αδάμος Μάνθος και κ. Κιάκας Ζήσης με τον πρ/νο πολιτικής προστασίας & κίνησης οχημάτων του Δ. Γρεβενών κ. Καραϊορδανίδη Παντελή,  ο Αντιδήμαρχος Δεσκάτης κ. Τζιώλας Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Τριάδης Πολύκαρπος, ο Διοικητής Στρατοπέδου Γρεβενών κ. Πανάγος Λεωνίδας, η Υποδιοικητής Α.Τ. Γρεβενών κα Μέντζιου Σταματία, ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων κ. Ευαγγελόπουλος Κων/νος, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατριακής κ. Τάκας Νικόλαος, ο Δ/ντής Οικονομικών κ. Ζολώτας Δημήτριος, ο Δ/ντής Δασών κ. Βλάχος Σπύρος, ο Δ/ντής Α΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Μήτσιαλος Βασίλειος, η πρ/νη Β΄θμιας Εκπαίδευσης κα Κανιστρά Ευδοκία, ο Διοικητής Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Αλεξιάδης Παντελής, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Γρεβενών κ. Αθανασίου Ιωάννης, η εκπρόσωπος του Φορέα Εθνικού Δρυμού Πίνδου κα Μωυσιάδη Χρύσα, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρεβενών, κ. Νιζάμης Κων/νος, ο πρόεδρος της Ελλ. Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών, κ. Νασιάδης Βαγγέλης, ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 κ. Μησιάκας Μιχάλης και η πρ/νη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών κα Παπαθεοδώρου Αλεξία.

 

Ο κ. Σημανδράκος κατά την έναρξη της σύσκεψης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους και τόνισε την αναγκαιότητα του βέλτιστου συντονισμού όλων, ώστε στα πλαίσια του δυνατού να προστατεύεται προπαντός η ανθρώπινη ζωή, η υγεία και η περιουσία των πολιτών καθώς και το φυσικό περιβάλλον.

 

Στη διαχείριση των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμού αναφέρθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων φορέων Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που στόχο έχουν τη βελτίωση ζητημάτων που συνδέονται με τον συντονισμό των φορέων στην άμεση απόκριση, στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών.

 

Στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών αναφέρθηκαν οι δράσεις για την έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην πρόληψη και την υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, σε όλη την αντιπυρική περίοδο έως 31 Οκτωβρίου2018, τόσο στον ορεινό όγκο όσο και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στις ημιορεινές περιοχές.

Τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στον τομέα της επιτήρησης ευπαθών περιοχών. Εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα, εντοπίστηκαν προβλήματα – ελλείψεις και αναφέρθηκαν δράσεις για οικονομική επίλυση αυτών.

 

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ