Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» : Τι λέει για τους νέους σταθμούς διοδίων στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Η πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ 6686/2014 περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις  29/5/2017, ενσωμάτωσε τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης και δυστυχώς επέφερε ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στην Περιφέρειά μας, που δεν προλαβαίνει πλέον να μετρά απώλειες σε όλους τους τομείς.

 

Η  χωροθέτηση ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στο ύψος της Σιάτιστας και δύο ακόμη πλευρικών σταθμών διοδίων σε Ανατ. Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης, επιδεινώνουν μια ήδη κακή κατάσταση, κυρίως γιατί αυτή γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τεράστια επίπτωση που αυτή θα έχει στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

 

Η εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων έρχεται να προστεθεί στον ήδη χωροθετημένο στον κάθετο άξονα Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή (στη θέση Ιεροπηγή).

 

Τομείς οικονομικής δραστηριότητας που είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν στη Δυτική Μακεδονία, όπως ο τουρισμός, η διακίνηση προϊόντων και η προοπτική βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της με την αξιοποίησης της θέσης της Περιφέρειας ως πύλης  στα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια δέχονται ένα σοβαρό πλήγμα.

 

Και αυτό την ίδια ώρα που οι περίφημοι  Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στα υφιστάμενα διόδια του Πολυμύλου δεν έχουν καν ξεκινήσει να κατασκευάζονται. Επτά ολόκληρα χρόνια μετά την λειτουργία των διοδίων,  δεν έχει ξεκινήσει δυστυχώς καμιά πρόσθετη οικονομική δραστηριότητα με θέσεις εργασίας σε καταστήματα και υπηρεσίες, προκειμένου τα διόδια να αποτελέσουν και σημεία εξωστρέφειας και προβολής του τόπου μας.

 

Η  περιφέρεια με τη πανευρωπαϊκή θλιβερή πρωτιά στην ανεργία που ειδικά αυτές τις μέρες βιώνει και την καταστροφή του μεγαλύτερου αναπτυξιακού της πυλώνα αυτού της Ενέργειας δεν αντέχει καμιά άλλη οικονομική επιβάρυνση.

 

Η Περιφερειακή Αρχή και οι θεσμικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων που σήμερα ηγούνται και εκπροσωπούν τους πολίτες και την κοινωνία, οφείλουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στην απόφαση αυτή, καταδεικνύοντας την άδικη και καταστροφική μεταχείριση της Περιφέρειας.

        Γεωργία Ζεμπιλιάδου

       Περιφερειακή Σύμβουλος

       Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5