Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Συνδιάσκεψη Consumer Law Ready, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συμμετοχή κι εκπροσώπηση του ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελική Συνδιάσκεψη Δικαίου Προστασίας του Καταναλωτή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Consumer Law Ready» στις 27 Νοεμβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στην ανωτέρω Συνδιάσκεψη συμμετείχε ενεργά, μετά από σχετική πρόσκληση, και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας δια του μέλους του Δ.Σ., Νικολάου Αγοραστού. Το ανωτέρω μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας ασκώντας σχετική παρέμβαση κατά τη διάρκεια των εργασιών της ανωτέρω Συνδιάσκεψης Δικαίου Προστασίας του Καταναλωτή, τόνισε ότι θα πρέπει κατ’ αρχήν οι επιχειρήσεις να σέβονται τα δικαιώματα των καταναλωτών, και επιπροσθέτως δε να δοθούν σχετικά κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτως ώστε αυτές να συμμετέχουν ενεργά στο σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης «Consumer Law Ready» με απώτερο στόχο να συμμορφωθούν με την εκάστοτε ισχύουσα ευρωπαϊκή κι εθνική νομοθεσία για το δίκαιο του καταναλωτή. Περαιτέρω επεσήμανε ότι οι εν λόγω δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος «Consumer Law Ready» για την προστασία του καταναλωτή οφείλουν όχι μόνο να παραταθούν, αλλά πολλώ δε μάλλον να παγιωθούν ως μόνιμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Consumer Law Ready» είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης από ειδικούς για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο να τις βοηθήσει να κατανοήσουν και να συμμορφωθούν με την εκάστοτε ισχύουσα ευρωπαϊκή κι εθνική νομοθεσία για το δίκαιο του καταναλωτή. Σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και στην πόλη της Κοζάνης.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω συμμετοχής του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας στην εν λόγω συνδιάσκεψη, το μέλος του Δ.Σ., Νικόλαος Αγοραστός, είχε τη δυνατότητα να διεξάγει έναν ουσιαστικό διάλογο με την πρώην Υπουργό, κα. Λούκα Κατσέλη, περί των τελευταίων εξελίξεων του «Νόμου Κατσέλη», ήτοι του Ν. 3869/2010, και ειδικότερα περί του ζητήματος παράτασης ισχύος της σχετικής διάταξης περί προστασίας της κύριας κατοικίας πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2018. Επί του ανωτέρω ζητήματος αναμένονται προσεχώς θετικές εξελίξεις.

Για το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

            Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

         Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης                                             Παρασκευή Αν. Κτενίδου

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5