Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συναντήσεις στις Πρέσπες στις 11 και 12 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ARCPROM

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ARCPROM, διοργανώνουν δύο συναντήσεις με θέμα «Οι πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Απριλίου 2024 και αφορούν στην προώθηση καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, μέσα από νέες συνέργειες και συνεργασίες που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινότητας.

Την πρώτη μέρα, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ώρα 19:00 – 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο καφέ μπαρ Λιβελούλα» στον Λευκώνα, ανοιχτή ενημέρωση και συζήτηση με την τοπική κοινότητα για τις πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα ( δράση C.10 του έργου LIFE ARCPROM). Η πιστοποίηση τέτοιου είδους προϊόντων μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας, στην επιβολή υψηλών προτύπων ποιότητας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ενός τόπου και, τελικά, στη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Στην συνάντηση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από την Ελλάδα και από άλλες περιοχές της Ευρώπης και θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συμβάλουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Την δεύτερη μέρα, Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ώρα 11:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί η 5η συνεδρίαση της «Πλατφόρμας Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας» στα γραφεία της Μονάδας Διαχείρισης στον Άγιο Γερμανό. Η Πλατφόρμα συγκροτείται από εκπροσώπους τοπικών φορέων, οργανώσεων και άλλων ενδιαφερομένων μερών που σχετίζονται με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή[1]. Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν οι δυνατότητες τοπικής ανάπτυξης με αναφορά στην παρουσία της αρκούδας στην περιοχή.

Σε αυτό εδώ τον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο εκδηλώσεις διαδικτυακά.

Ανυπομονούμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας και να συνεχίσουμε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία για τη βελτίωση της ζωής στην ορεινή Ελλάδα.

  • Για να μάθετεπερισσότερα για τοπρόγραμμα μπορείτενα επισκεφθείτετην ιστοσελίδα του εδώ
  • Για τα τελευταία νέα από τιςδράσεις, μπορείτενα ακολουθήστετηνεπίσημησελίδα του προγράμματος στο Facebook.
  • Για περισσότερεςπληροφορίες, μπορείτενα απευθυνθείτεστονΔρ. ΓιώργοΧατζηνάκο (Καλλιστώ), μέσωe-mail (g.chatzinakos@callisto.gr).

 

[1] Η Πλατφόρμα αποτελεί συμβουλευτική επιτροπή προς τη Μονάδα Διαχείρισης στο πλαίσιο της δράσης C1.2 του LIFE ARCPROM και στην οποία συμμετέχουν ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας, Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Επιμελητήριο Φλώρινας, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Κυνηγετικός Σύλλογος, Δήμος, Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕΦ, Πελεκάνος, ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣ. & ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣ/ΤΩΝ, Κτηνοτροφικός Σύλλογος).

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ