Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Συμμετέχουμε ενεργά στις Ευρωπαϊκές Εκλογές: “Το ’24 γίνομαι 17 και ψηφίζω Ευρωπαϊκά”

Στις 13 Μαρτίου 2024, 3 μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής ΜακεδονίαςEurope Direct Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: “Το ’24 γίνομαι 17 και ψηφίζω ευρωπαϊκά”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στις 13 Μαρτίου 2024, 10:00-12:00 και θα αφορά στην ενημέρωση των νέων ψηφοφόρων.

Στη δράση θα συμμετέχουν τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια της Β΄ τάξης των Λυκείων της πόλης της Κοζάνης, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς (1ο ΓΕΛ Κοζάνης, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης).

Το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τους χαιρετισμούς από τον Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μαρίνο Κυρόπουλο, Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, κ. Κίκα Χατζημανώλη – Φουρκιώτη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κοζάνης, και κ. Ιωάννη  Σκόρδα, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εισήγηση/παρουσίαση από τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις Ευρωεκλογές, τη δημιουργία της ΕΕ, τα θεσμικά της όργανα αλλά και τη σημαντικότητα του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Έπειτα στο 2ο σκέλος, οι μαθητές/τριες του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου/έρευνας σχετικά με το τι γνωρίζουν οι μαθητές/τριες για τις Ευρωεκλογές, αλλά και σχετική παρουσίαση με θέμα “Μάθε που και πως ψηφίζεις”. Θα ακολουθήσουν βίντεο που έχουν δημιουργήσει οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, με αντίστοιχες θεματικές: “Γιατί είναι σημαντικές οι Ευρωεκλογές” και “12 λόγοι για να ψηφίσω”.  Ενεργό ρόλο στην εκδήλωση θα έχουν και οι σχολικοί πρέσβεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας καθώς θα προβάλλουν μία παρουσίαση σχετικά με τις πρωτοβουλίες των μαθητών για την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση θα λήξει με το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot, υπό τον συντονισμό των στελεχών της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούν στις Ευρωπαϊκές εκλογές. Στο τέλος οι νικητές/τριες θα επιβραβευθούν με αναμνηστικά δώρα και έντυπο υλικό από τον ΟΕΝΕΦ.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”, μία πρωτοβουλία του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #YEEEs24 #EuropeanElections2024 #UseYourVote #αξιοποίησετηνψήφοσου #DemocracyInAction #DontLetOthersChooseForYou

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ