Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΕΗ | Αγροτικά ΓΑΙΑ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων στην Κοζάνη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης και την Εκπαιδευτική κοινότητα στόλισε και φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης και για πρώτη φορά του Αρχοντικού Γρ. Βούρκα, στις 7 και 4 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Το δέντρο του Αρχοντικού Γρ. Βούρκα στόλισαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, με λαμπερά στολίδια από χαρτόνια και άλλα υλικά, που κατασκεύασαν οι ίδιοι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Αρχοντικό από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη και την αρχαιολόγο Άννα Κλημάντου. Τους δόθηκε μάλιστα η δυνατότητα να επισκεφτούν και το καμαροσκέπαστο λιθόκτιστο υπόγειο του κτηρίου, ικανοποιώντας την παιδική τους περιέργεια και φιλομάθεια.

Το δέντρο της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης στόλισαν, όπως και πέρσι, οι μαθητές της Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μούκα. Τα εντυπωσιακά πήλινα ζωγραφισμένα στολίδια κατασκεύασαν οι ίδιοι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, από πηλό που χορήγησε η Εφορεία. Μετά το στολισμό οι μαθητές πλημμύρισαν την αυλή της Συλλογής με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ακολούθως, ξεναγήθηκαν στην Έκθεση από την αρχαιολόγο της Εφορείας Άννα Κλημάντου.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος υλοποιήθηκε από την Εφορεία και την Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Βικτωρία Χαραμπάτη, που είχε και την ιδέα, μία παράλληλη δράση αφιερωμένη στο Πνεύμα των Χριστουγέννων. Για όλους τους μαθητές, που ανήλθαν συνολικά στους 80, ετοιμάστηκαν κάρτες με διαφορετικές και μοναδικές ευχές, οι οποίες προσφέρθηκαν στα παιδιά με την παρότρυνση να τις χαρίσουν και τα ίδια σε ανθρώπους που αγαπούν και έτσι, από χέρι σε χέρι, να φτάσουν όσο γίνεται πιο μακριά, ταξιδεύοντας τις ευχές μας και χαρίζοντας χαμόγελο και ελπίδα.

Οι παραπάνω δράσεις έκλεισαν με κεράσματα προς τους μικρούς μαθητές, που προσέφερε η Εφορεία.

Θερμές ευχαριστίες και στους τρεις συνεργαζόμενους φορείς, ιδιαίτερα στην Κορίνα Χατζηπαναγιωτίδου από την ΠΝΚ, την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάτια Βόντσα, την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαρισίου Μούκα Ζωή Μήλιου, και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση. Ευχαριστούμε επίσης την ΕΡΤ Κοζάνης, ιδιαίτερα την δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου, και την εκπομπή της ΕΡΤ3 Περίμετρος για την κάλυψη της δράσης.

Ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στο προσωπικό της Εφορείας που είναι πάντα πρόθυμο και υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τις συνέργειες με άλλους φορείς και τη δημιουργία αρχαιολογικής παιδείας στους μικρούς μαθητές – πολίτες  του αύριο.

Τα δύο χριστουγεννιάτικα έλατα χορήγησαν τα Συστήματα Συναγερμών Δινούσης – Δουλοπίκος Ο.Ε., προς τους οποίους απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες για την επαναλαμβανόμενη στήριξη των πολιτιστικών δράσεων της Εφορείας μας και τους ευχόμαστε καλές γιορτές!

Υπενθυμίζουμε ότι η Αρχαιολογική Συλλογή και το Αρχοντικό Γρ. Βούρκα είναι καθημερινά ανοιχτά (και τα Σαββατοκύριακα) και επισκέψιμα για το κοινό, κατά τις ώρες 8:30-15:30. Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου ισχύουν εισιτήρια μειωμένα (2 ευρώ) και ελευθέρας, ενώ κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στο ίδιο διάστημα η είσοδος σε όλα τα δημόσια μουσεία, μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους του κράτους είναι ελεύθερη.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο, και το Πνεύμα των Χριστουγέννων ας γεμίσει τις καρδιές όλων με αγάπη και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ