Στο τραπέζι η στήριξη των ξενοδοχείων ορεινού όγκου
Η στήριξη των ξενοδοχείων ορεινού όγκου θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της κλειστής συνεδρίασης που θα έχουν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης, και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιχειρηματίες βάζουν μετ’ επιτάσεως στο τραπέζι της συζήτησης την περαιτέρω ενίσχυση για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μέτρων και πάνω, καθώς, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, δεν έχουν επαναλειτουργήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Με βάση τα στοιχεία, τα ξενοδοχεία ορεινού όγκου είναι περίπου 670, αριθμός που αντιστοιχεί στο 7% της ελληνικής επικράτειας.
Καθίζηση τζίρου
«Πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα στήριξης για τα ορεινού όγκου καταλύματα, γιατί επί της ουσίας έχουν να δουλέψουν δύο σεζόν», αναφέρουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, εκφράζοντας την αγωνία τους, καθώς κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους.
Ενδεικτικό της ασφυξίας στην οποία έχουν περιέλθει οι μονάδες αυτές είναι το γεγονός ότι πραγματοποιούν το 60%-70% του τζίρου το δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό είχαν απαγορευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ξενοδοχεία ουσιαστικά δεν δούλεψαν -παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο lockdown δεν έκλεισαν με κρατική εντολή- καθώς η προσέλευση τουριστών ήταν ανύπαρκτη.
Πάγιο αίτημα
Την ίδια στιγμή, πάντως, πάγιο αίτημα των εκπροσώπων της ορεινής ξενοδοχειακής κοινότητας εξακολουθεί να είναι η επαναφορά του θεσμού της Λευκής Εκπαιδευτικής Εβδομάδας, με στόχο την τόνωση των τοπικών οικονομιών ειδικά σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη για τη βιωσιμότητά τους περίοδο.
- Προηγούμενο Νίκη για τον Πρωτέα Γρεβενών
- Επόμενο Εκδήλωση για την Ισότητα των Φύλων από τον Δήμο Σερβίων, την Πέμπτη 24 Ιουνίου