Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Στο προσκήνιο ο εκσυγχρονισμός του γεωργικού εξοπλισμού

Ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού εξοπλισμού αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα.

Το υπομέτρο 4.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 καλύπτει μεταξύ άλλων και την αγορά γεωργικού εξοπλισμού. Τις ενέργειες των αγροτών για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων τους και δη την αναβάθμιση του αγροτικού κλάδου υποστηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία από τις αρχές του έτους υλοποιεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Σκοπός είναι η χρηματοδότηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων με ευνοϊκούς όρους για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού (γεωργικοί ελκυστήρες και παρελκόμενα), τόσο στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 του Π.Α.Α. 2014-2020 (καλύπτει την αγορά μόνο των νέων μηχανημάτων) όσο και εκτός (καλύπτει αγορά νέων ή μεταχειρισμένων) προσφέροντας ευέλικτες δομές αποπληρωμής προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σε ταμειακές ροές. Η χρηματοδότηση γίνεται με ευνοϊκούς όρους, αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα για τους χρηματοδοτούμενους, όπως: η προσαρμογή του πλάνου αποπληρωμής στη δυναμικότητα των εκμεταλλεύσεων και η περιοδικότητα των ταμειακών ροών τους με την προσαρμογή των δόσεων αποπληρωμής σε μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες ή ετήσιες δόσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά των γεωργικών μηχανημάτων και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει προχωρήσει σε σημαντικές συνεργασίες στον κλάδο του γεωργικού εξοπλισμού, με τις εταιρείες:

  • «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ». Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1922 και αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τους γεωργικούς ελκυστήρες McCORMICK, Landini και Kubota σε πλήρη γκάμα, καλύπτοντας εύρος ιπποδυνάμεων από 40 ίππους έως 310 ίππους. Οι παραπάνω σειρές περιλαμβάνουν γεωργικούς ελκυστήρες προηγμένης τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με την εκπροσώπηση παρελκομένων των οίκων CELLI (μηχανήματα προετοιμασίας εδάφους), GALLIGNANI (χορτοδετικές μηχανές τετράγωνου και στρογγυλού δέματος) και ENOROSSI (μηχανήματα χορτονομής) καλύπτουν όλες τις ανάγκες των αγροτών για κάθε είδος καλλιέργειας.
  • «Θεοχαράκης ΑΕ». Ιδρύθηκε το 1959. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, εισχώρησε στην αγορά των γεωργικών ελκυστήρων, με την αντιπροσώπευση των τρακτέρ UNIVERSAL, μία από τις κορυφαίες μάρκες τρακτέρ της εποχής. To 1978 συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της στο χώρο, αναλαμβάνοντας την εισαγωγή και αντιπροσώπευση των γεωργικών ελκυστήρων SAME στην Ελλάδα. Το 2001 η DEUTZ-FAHR εμπιστεύθηκε το όνομά της στην εταιρεία «Θεοχαράκης Α.Ε.» με την εισαγωγή και αντιπροσώπευση στην Ελλάδα των κορυφαίων γεωργικών ελκυστήρων και θεριζοαλωνιστικών μηχανών DEUTZ-FAHR.
  • «Agrotech S.A.». Μια από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο και ανήκει στον όμιλο «Agrogroup Μποζατζίδης- Μητσιολίδης». Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των  γεωργικών μηχανημάτων και των ανταλλακτικών τους από το 1984 και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων. Το 2012 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων John Deere. Εκτός της John Deere, ο Όμιλος έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και την Κύπρο των μηχανημάτων και ανταλλακτικών μεγάλων οίκων κατασκευαστών, όπως: John Deere, Pellenc, Geringhoff, Fantini, Italmix, Hardi, Merlo Group, Pichon, Maschio Gaspardo κ.ά.. Διαθέτει, επίσης, oλοκληρωμένες μονάδες, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Ορεστιάδα, καθώς και στην Κύπρο με ανταλλακτικά, service και έκθεση μηχανημάτων.
  • «Γ. Χίγκας Α.Β.Ε.Ε.». Είναι γνωστή στην αγορά των γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, για τα επώνυμα ευρωπαϊκά εργοστάσια που αντιπροσωπεύει και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει στους αγρότες και κτηνοτρόφους τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Από το Νοέμβριο δε του 2012, η εταιρεία «Γ. Χίγκας Α.Β.Ε.Ε.»  αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του ομίλου CLAAS στην Ελλάδα και στην Κύπρο, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη και εδραίωση στο χώρο της γεωργίας. Παράλληλα, στον Όμιλο Χίγκα ανήκει και η εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας βρώσιμης ελιάς «Ελαιώνες Χαλκιδικής Α.Ε.» με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε 24 χώρες, με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται στον τομέα της Συμβολαιακής Γεωργίας.

Οι συμφωνίες για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού εκφράζουν τη σταθερή βούληση της Τράπεζας για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com