Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Στο πόθεν έσχες μετρητά και κοσμήματα -Ποιοι θα πρέπει να τα δηλώσουν

Ολα στο taxisnet. Οι υπόχρεοι πόθεν έσχες δεν θα αφήσουν τίποτα κρυφό από την Εφορία.

Στο ΥΠΟΙΚ εφόσον διαπίστωσαν πως κανείς δεν επιστρέφει στις τράπεζες τις καταθέσεις που έχει κρυμμένες στο στρώμα αποφάσισε να «πείσει» με διαφορετικό τρόπο τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών που ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της νέας ηλεκτρονικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης οι υπόχρεοι πόθεν έσχες θα πρέπει να δηλώσουν μετρητά άνω των 15.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα κι άλλα πολύτιμα είδη όπως διαμάντια κι άλλoυς πολύτιμους λίθους άνω των 30.000 στο Taxisnet.

Τι ορίζει η  απόφαση

  • οι δηλώσεις πόθεν έσχες υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τους σχετικούς κωδικούς που διαθέτει ο φορολογούμενος
  • Η έναρξη υποβολής των δηλώσεων καθορίζεται για την 1η Ιανουαρίου του 2016
  • Θα πρέπει να δηλωθούν τα μετρητά που διακρατώνται από τον υπόχρεο εφόσον ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ και τα πολύτιμα αντικείμενα εφόσον η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Για την διευκόλυνση της συμπλήρωσης της δήλωσης αντλούνται αυτόματα στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος (E1 και E9). Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή, δηλαδή η υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες από βουλευτές, δημοσιογράφους, κρατικούς λειτουργούς κ.α., αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για την δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Ολόκληρη η απόφαση

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης