Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Στο φουλ η εξόρυξη λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία

Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκε το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗΔΕΗ +2,15%, προκειμένου να εξυπηρετήσει έκτακτες ανάγκες της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα δύο λιγνιτωρυχεία του Νοτίου Πεδίου Πτολεμαΐδας και του Κεντρικού Πεδίου (Μαυροπηγή), που απέμειναν σήμερα να λειτουργούν, έχουν πάρει εντολή να εντατικοποιήσουν τις εργασίες εξόρυξης του καυσίμου, ώστε οι πέντε μονάδες του Αγίου Δημητρίου και η μία του ΑΗΣ Μελίτης, στη Φλώρινα, να είναι σε θέση απόδοσης της μέγιστης ισχύος τους τους τρεις κρύους μήνες, Δεκέμβριος-Ιανουάριος-Φεβρουάριος. Αυτό άλλωστε υπέδειξε και η έκτακτη μελέτη επάρκειας που εκπόνησε ο ΑΔΜΗΕ.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει το γεγονός ότι ο προγραμματισμός του ΛΚΔΜ για αυξημένη εξόρυξη λιγνίτη αφορά στο σύνολο του επόμενου έτους, με έμφαση, για εύλογους λόγους, στο εξάμηνο, από 1ης Οκτωβρίου έως τέλη Μαρτίου.

Προφανώς, γιατί κρίνεται ότι η ενεργειακή κρίση δεν προβλέπεται να λήξει σύντομα, όπως άλλωστε έχουν επισημάνει και παράγοντες της ενεργειακής αγοράς. Συνεπώς, οι λιγνιτικές μονάδες θα πρέπει να υφίστανται ως κρίσιμο backup όταν και εφόσον προκύπτει ανάγκη κάλυψης αυξημένων φορτίων του Συστήματος.

Αυξημένη εξόρυξη λιγνίτη, όμως, είχαμε και τον Αύγουστο, καθώς οι λιγνιτικές μονάδες κλήθηκαν να στηρίξουν το Σύστημα όταν δέχθηκε πίεση λόγω των πυρκαγιών.

Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούσαν και τα ορυχεία Αμυνταίου και Καρδιάς, που υποστήριζαν την τροφοδότηση των αντίστοιχων μονάδων που έπαυσαν να λειτουργούν, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης. Την ίδια τύχη ακολούθησαν και τα δύο ορυχεία, που παρέδωσαν την άδεια λειτουργίας τους.

Αθροιστικά τα δύο λιγνιτωρυχεία του Νοτίου και του Κεντρικού Πεδίου δίνουν 10 εκατ. τόνους παραγωγή λιγνίτη σε ετήσια βάση. Από αυτούς το 60-70% δαπανάται στους έξι προαναφερόμενους μήνες, που χαρακτηρίζονται δύσκολοι από την άποψη της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρισμού.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ