ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στο Διεθνή Διαγωνισμό Hult Prize στη Λισαβόνα συμμετείχες η ομάδα Adamant του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στον διεθνή διαγωνισμό Hult Prize, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (ISEG) στις 21 και 22 Ιουνίου 2024 συμμετείχε η ομάδα Adamant του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως η μόνη ελληνική εκπροσώπηση.

Στην προσπάθεια αυτή, η ομάδα του ΠΔΜ που συμμετείχε μαζί με άλλες 300 ομάδες από όλο τον κόσμο, απαρτιζόταν από τους φοιτητές Μάριο Ζιώκο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φίλιππο Ξαγοράρη από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιωάννη Κετρόι από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Σπύρο Χειρδάρη από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Η φετινή συμμετοχή της ομάδας Adamant αφορούσε τη μετατροπή της βιομηχανικής ρύπανσης σε υψηλής ποιότητας διαμάντια και γραφίτη χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία δέσμευσης και ανακύκλωσης του άνθρακα, ενσαρκώνοντας την καινοτομία στα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

Η δυναμική παρουσία των φοιτητών απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτές και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων και επισκεπτών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού.

Το Hult Prize, γνωστό και ως “Νόμπελ για φοιτητές”, είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο αναδεικνύονται οι φοιτητικές καινοτομίες που στοχεύουν στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η παρουσία της ομάδας στη Λισσαβόνα  κατέστη δυνατή με την υποστήριξη της διοίκησης του Ιδρύματος, την ευγενική χορηγία του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και την επιστημονική καθοδήγηση της Επικουρης Καθηγήτριας κ. Ελπίδας Σαμαρά και του Δρ. Παύλου Κιλίντζη.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ