Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Στήριξη στους αγρότες κατά τη μετάβαση στη βιολογική γεωργία

Fruit market with various colorful fresh fruits and vegetables

Η βιολογική γεωργία απαιτεί κίνητρα, εθνική προσέγγιση και καινοτομίες, λένε ευρωβουλευτές γεωργίας.

Την παροχή στήριξης στα κράτη μέλη, στους αγρότες για την προώθηση της βιολογικής γεωργίας, συνιστούν οι ευρωβουλευτές της γεωργίας.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με το σχέδιο δράσης της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου την Πέμπτη με 45 ψήφους υπέρ, μηδέν (0) κατά και χωρίς καμία αποχή, οι ευρωβουλευτές, υπό την ηγεσία της εισηγήτριας Simone Schmiedtbauer (ΕΛΚ, AT) , ζητούν κίνητρα και καινοτομίες για την προώθηση της βιολογικής γεωργίας στην ΕΕ.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι το μερίδιο της γεωργικής γης στη βιολογική γεωργία ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών και ότι δεν υπάρχει ενιαίο μοντέλο γεωργίας, που να ταιριάζει σε όλες τις χώρες και περιοχές. Ως εκ τούτου, οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται από την Επιτροπή να θεσπίσουν τις δικές τους εθνικές ή περιφερειακές στρατηγικές για τη βιολογική γεωργία και ότι οποιαδήποτε νομοθεσία θα πρέπει να είναι ευέλικτη.

Το κείμενο ζητά επίσης επαρκή άμεση στήριξη των αγροτών, καθώς η βιολογική παραγωγή συχνά συνεπάγεται υψηλότερο κόστος παραγωγής. Το ταμείο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα πρέπει να δημιουργήσει κίνητρα για να ενθαρρύνει τους αγρότες να μετατρέψουν και να διατηρήσουν πρακτικές βιολογικής γεωργίας.

Προώθηση και πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων

Η Επιτροπή Γεωργίας υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη του βιολογικού τομέα πρέπει να καθοδηγείται από την αγορά και να συνοδεύεται από ολιστικές εξελίξεις στην αλυσίδα εφοδιασμού καθώς και μέτρα πολιτικής για την τόνωση της προσφοράς και της ζήτησης για βιολογικά τρόφιμα. Καλεί λοιπόν την Επιτροπή να προσδιορίσει μέσα που θα επιτρέψουν στα κράτη μέλη να ενθαρρύνουν τις αλυσίδες λιανικής να προωθήσουν τη βιολογική κατανάλωση.

Για να αποφευχθεί η απάτη και ο πολλαπλασιασμός των διαφορετικών ιδιωτικών πιστοποιήσεων, οι ευρωβουλευτές λένε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα εναρμονισμένο ευρωπαϊκό σύστημα για την πιστοποίηση των εισροών για τη βιολογική γεωργία.

Λιπάσματα και καινοτομίες

Σε ένα μέρος της έκθεσης αφιερωμένο στη γονιμότητα του εδάφους, οι ευρωβουλευτές ενθαρρύνουν μια επιστημονική προσέγγιση και καινοτομίες σε νέες πηγές φυτικών θρεπτικών συστατικών. Παράλληλα, διευκολύνουν τις διαδικασίες έγκρισης για εναλλακτικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα και λιπάσματα.

Η Επιτροπή θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι διατίθενται επαρκείς οικονομικοί πόροι για την έρευνα σε βιολογικούς σπόρους, καθώς οι επιστημονικές καινοτομίες στην εκτροφή φυτών μπορούν να βελτιώσουν την αντοχή των ποικιλιών, να ενισχύσουν την ποικιλομορφία των γενετικών πόρων και να ενισχύσουν τα συστήματα παραγωγής τροφίμων.

Το ψήφισμα για το σχέδιο δράσης της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία πρέπει τώρα να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ενδεχομένως κατά τη σύνοδο του Μαΐου.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com