Στην Εισαγγελία τα στοιχεία για τον Μένιο Φουρθιώτη από το υπ. Εργασίας -Διερευνώνται ποινικές ευθύνες
Νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.
Στην κατεύθυνση της κυβερνητικής βούλησης να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη για την υπόθεση Φουρθιώτη, και με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Το χρονικό της υπόθεσης Φουρθιώτη
Η περίπτωση Φουρθιώτη ξεκίνησε να απασχολεί την κυβέρνηση προ εβδομάδος, όταν με εντολή Χρυσοχοΐδη απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή. «Δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη. Ο Μένιος Φουρθιώτης, ωστόσο, προσέφυγε στο ΣτΕ για την εν λόγω απόφαση.
Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησε νέος γύρος αποκαλύψεων, με τον τέως υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να επισημαίνει σε συνέντευξή του -δίχως να κατονομάσει τον Μένιο Φουρθιώτη- ότι ο παρουσιαστής ουσιαστικά τον απείλησε όταν το υπουργείο «έκοψε» παροχή που φέρεται ότι ελάμβανε καταχρηστικά.
Ο κ. Βρούτσης συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας, γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή». Για το παρασκήνιο του περιστατικού, ο τέως υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι μετά από αναφορές για ποσά χιλιάδων ευρώ που ελάμβανε ο Μένιος Φουρθιώτης από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ξεκίνησε έρευνα.
«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα, δηλαδή, και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν, τρελάθηκαν», υπογράμμισε στην ίδια συνέντευξη ο Γιάννης Βρούτσης.
Εξελίξεις και για την αστυνομική φρουρά
Οι δύο υποθέσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, με την κυβέρνηση να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη.
Εξελίξεις προκύπτουν και για την αρχική υπόθεση με «πρωταγωνιστή» τον Μένιο Φουρθιώτη, που αφορά τη φύλαξή του από πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών. Για το εν λόγω ζήτημα, και μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης, θα απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ενστάσεις για την υπόθεση εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι αναμένει τις εξηγήσεις του υπουργού.
- Προηγούμενο ΟΑΕΔ : Ανοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα στους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό
- Επόμενο Γεωργιάδης: Οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι τα self tests είναι σε συσκευασία 25 τεμαχίων -Μάιο το άνοιγμα εστίασης