Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Σταϊκούρας: 283 εκατ.ευρώ οι ενισχύσεις λόγω covid 19 στις επιχειρήσεις και εργαζόμενους της Δυτικής Μακεδονίας

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες»

«283 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων, των παραγωγών των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία δόθηκαν υπό την μορφή ενίσχυσης στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παραγωγικών Φορέων και Βουλευτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, αλλά και ειδικότερα κατά τον τελευταίο ταραχώδη χρόνο της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τις στηρίζει μέσα από ένα πλέγμα έγκαιρων αποτελεσματικών μέτρων και παρεμβάσεων». Πρόσθεσε ότι «οι παρεμβάσεις υπερβαίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για όλη την οικονομία της χώρας και προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε περιοχής».

Παρουσίασε στοιχεία για το σύνολο των χρηματοδοτικών ενισχύσεων της Περιφέρειας αναλυτικούς πίνακες για την κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και ενισχύσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ποιο συγκεκριμένα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων δόθηκαν:

-145 εκατ. ευρώ συνολικά, μέσω των έξι κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 16.383 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 8.844 ευρώ.

– 11 εκατ. ευρώ μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε επιχειρήσεις.

– 85 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 587 δάνεια τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

– 38 εκατ. ευρώ ως αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, μέσω της.

Ο καταμερισμός των παραπάνω χρηματοδοτικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν ανά Περιφερειακή ενότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι : 75 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, 18 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, 151 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και 35 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Αναφερόμενος στα θέματα της απολιγνιτοποίησης ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «θα υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας», και συμπλήρωσε ότι έχει ήδη, εκφραστεί ενδιαφέρον «για 11 εμβληματικά έργα, που αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις σε μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή αναμένεται να αγγίξουν τα 1,5 δισ. Ευρώ».

Ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη δέσμη 15 κινήτρων, για τους νέους επενδυτές, τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και τον πληθυσμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει «επιδότηση μισθολογικού κόστους, φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών».

Στη τηλεδιάσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γεώργιος Βαβλιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαος Λυσσαρίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Κίμων Μηταλίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Από τους παραγωγικούς φορείς συμμετείχαν, οι πρόεδροι των Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Μακεδονίας , τα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων, των Ξενοδόχων και των καταστημάτων Εστίασης.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ