ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων- Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Γρεβενών: Παράσταση διαμαρτυρίας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων

Το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της AlfaWood, μετά τους τρεις νεκρούς στην ΕΛΤΕΚ, και τα δεκάδες μικρά και μεγάλα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, οι επαγγελματικές ασθένειες κ.α.αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Τα περίφημα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας πολλές φορές τηρούνται στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα δεν εξασφαλίζεται η τήρησή τους εξαιτίας της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην επιθεώρηση εργασίας Γρεβενών υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος στον τομέα επιθεώρησης των εργασιακών σχέσεων ενώ δεν υπάρχει υπάλληλος στο τομέα της υγιεινής και ασφάλειας και η επιθεώρηση των χώρων δουλειάς ανήκει στο γραφείο της Κοζάνης. Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι οι ελεγκτές και στις δύο περιπτώσεις των θανατηφόρων ατυχημάτων,  επισκέφθηκαν  τα δύο εργοστάσια 24 ώρες μετά το συμβάνλόγω έλλειψης προσωπικού.

Στην κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που νομοθετούν για την προάσπιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων (μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή, νόμος Χατζηδάκη κ.α.)

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι  ευθύνη των σωματείων να μπουν μπροστά, να εντοπίσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας που υπάρχουν σε όλους τους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουν και να επιβάλουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά το «σωματείο των οικοδόμων» και «ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων» Γρεβενών αποφασίσαμε να εκφράσουμε αγωνιστικά αυτό που αισθάνονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι των Γρεβενών, ότι «δεν πάει άλλο» και ότι πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να  προστατευτεί η ζωή και η υγεία των εργαζομένων.

Σαν πρώτο βήμα θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 10 το πρωί στο διοικητήριο της πόλης των Γρεβενών όπου στεγάζεται το γραφείο του ΣΕΠΕ.

Καλούμε τα σωματεία του νομού και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας ώστε να απαιτήσουμε:

  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.
  • Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής της Επιθεώρησης Εργασίας στο νομό Γρεβενών. Συνδυασμένη, με σαφή διακριτά καθήκοντα, δράση των Επιθεωρήσεων Ασφάλειας και Υγείας με τις Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια (π.χ. εξοντωτικά ωράρια, μαύρη εργασία, εργασία ανηλίκων κλπ.). Προσανατολισμός των επιθεωρήσεων στον έλεγχο της εργοδοτικής ασυδοσίας, στην αποκλειστική εργοδοτική ευθύνη για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και τις συνέπειές του.
  • Δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας και υπηρεσιών ΥΑΕ ενταγμένων στο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάργηση των ΕΞΥΠΠ και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ΥΑΕ.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αγίου Κοσμά 4
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com